Fodbold

Træner hev keeper ud i pausen - så gik alt galt

1. divisionsklubben Hillerød Fodbold måtte søndag sende en forsvarsspiller i målet mod SønderjyskE, efter at målmanden blev vist ud i det 49. minut.

Det sker ikke så ofte, at en fodboldtræner vælger at skifte sin målmand i pausen.

Men når han gør, så krydser han alt, hvad han har for, at den indskiftede målmand kan spille kampen færdig. Især når der ikke er andre reservekeepere at finde i truppen.

I 1. division var tilskuerne søndag vidne til lettere absurde scener i opgøret mellem Hillerød Fodbold og Superliga-nedrykkeren SønderjyskE.

Her valgte Hillerøds træner Christian Lønstrup at skifte målmand, Alexander Jensen, ud i pausen, da holdet var bagud med 1-3 efter 45 minutter.

Blot fire minutter inde i anden halvleg blev indskiftede Thomas Gall så præsenteret for et rødt kort, da han brugte hænderne uden for feltet.

Derfor flåede han målmand ud i pausen

Og så var gode råd dyre for oprykkerne, som sendte forsvarspiller Gregers Arndal-Lauritzen ind mellem stængerne.

- Jeg synes, at vores målmand var impliceret i to ud af de tre mål før pausen. I sidste uge lukkede han fem mål ind, så han har lukket otte mål ind på tre halvlege.

- Det er jo mit ansvar, og det er ikke, fordi jeg skal udfritte min keeper, for det var mit valg, siger Hillerød Fodbolds cheftræner, Christian Lønstrup, som fortæller, at han nok vil overveje det en ekstra gang, inden han skifter sin målmand igen.

"En af de mærkeligste kampe"

Hillerød spillede resten af anden halvleg i undertal, og fra trænerbænken kunne Christian Lønstrup se SønderjyskE score yderligere to gange til kampens resultat 5-1.

Jeg har været træner siden 2010, og jeg har aldrig oplevet noget lignende

Christian Lønstrup

I SønderjyskE-lejren kalder cheftræner Henrik Hansen kampen for "en af de mærkeligste, han har været en del af", til klubbens egen hjemmeside.

Og den udlægning er Christian Lønstrup helt enig i.

- Jeg har været træner siden 2010, og jeg har aldrig oplevet noget lignende, i forhold til hvad der skete undervejs.

- Alt, hvad der kunne gå galt, gik galt. Det startede allerede efter 30 minutter, hvor de får tre forunderlige mål, så sker der det lige efter pausen, og en af de andre spillere, jeg skifter ind, må udgå med vejrtrækningsproblemer, siger den tidligere Helsingør- og Roskilde-træner til TV 2 SPORT.

Største udfordring til dato

Det er første gang nogensinde, at Hillerød er at finde i 1. division, efter at klubben rykkede op fra 2. division i sommer.

Klubben har dog fået ørene i maskinen i de første to kampe, som begge er blevet tabt med 1-5.

- Vi kan ikke løbe fra, at vi har lukket ti mål ind, men vi har også scoret to, hvilket er okay.

- Det er den største udfordringen, vi har stået i, siger Lønstrup.

Mens Hillerød indtager sidstepladsen, jagter SønderjyskE oprykning til Superligaen. Sønderjyderne har fået fin start på tilværelsen i 1. division med seks point efter to kampe.