Horribelt i FCK og elendigt i OB: Hvordan fĂĄr de 12 SL-hold succes?

Elendige OB, horrible FCK og succes i Søhøjlandet. TV 2 SPORTs fodboldekspert Mads Junker analyserer, hvordan de 12 superligahold får succes.

Superligaen er blot tre runder gammel, men overraskelserne er allerede mange. Stillingen taler sit tydelige sprog med Silkeborg og Horsens i toppen samt OB og AaB helt i bunden:

Transfervinduet smækker i om 30 dage, hvorfor resten af august selvsagt er en skelsættende måned for de danske klubber. Kan hold som Silkeborg og Horsens holde fast i stammen? Og hvad er nøglemomentet for de resterende klubber?

Vi har spurgt TV 2 SPORTs fodboldekspert Mads Junker om, hvad der bliver nøglen til succes for hver af de 12 klubber. Junker har peget på følgende 12 nøglemomenter i resten af transfervinduet:

Silkeborg IF

Superliga-placering pr. 2/8: Nummer 2

- Superligaens tophold har egentlig blot ét enkelt ønske, og det er, at transfervinduet så hurtigt som muligt smækker i. I Kent Nielsen har Silkeborg den perfekte træner, og Nicolai Vallys, Sebastian Jørgensen og Nicklas Helenius har fortsat deres offensive opvisning fra sidste sæson i denne. Status quo er lig succes i Søhøjlandet.

AC Horsens

Superliga-placering pr. 2/8: Nummer 3

- Ligesom Silkeborg er der ikke grund til at ændre meget for AC Horsens. Oprykkerne har endnu ikke lukket mål ind, og syv point er en fantastisk start for Den Gule Fare. Angrebet får mindre opmærksomhed end defensiven, og nu hvor Rosenborg har hentet Casper Tengstedt, kan det være en position, hvor Horsens skal finde en erstatning.

FC Nordsjælland

Superliga-placering pr. 2/8: Nummer 1

- FC Nordsjælland har startet sæsonen fremragende, efter de havde en noget sløv sæson i fjor. Et erfarent forsvar og masser af talent udgør stammen på Farum-mandskabet, men på (wing)backerne mangler FCN en smule bredde, da konkurrencen til Oliver Rose-Villadsen og Martin Frese ikke er voldsomt stor.

- Cheftræner Flemming Pedersen vil dog være tilfreds med sit materiale og egentlig bare håbe på, der ikke kommer større klubber og plukker noget af den store talentmasse væk.

Viborg FF

Superliga-placering pr. 2/8: Nummer 4

- Viborg har fået en rigtigt god start på sæsonen, hvor sejren over FCK og den samlede sejr i Conference League-kvalifikationen giver masser af selvtillid. Som tilfældet er med Silkeborg, så vil status quo være at foretrække for Viborg, hvor man formentlig gerne vil få solgt Younes Bakiz, som sidste sæson var en stor profil i truppen, men i år er røget ud i skyggen, hvilket kan tiltrække sig lidt for meget negativ omtale.

FC Midtjylland

Superliga-placering pr. 2/8: Nummer 5

- Midtjyderne har allerede klaret et af sæsonens store delmål i form af et europæisk gruppespil. Truppen er sat op til de mange kampe, men der mangler selvsagt en træner, der kan stå i spidsen for ulvene. Det vil være et hårdt slag spillemæssigt, hvis Evander bliver solgt til Galatasaray, men måske kan de penge gives ud til en etableret centerangriber, som kan afløse Anders Dreyer i front, hvis også Sory Kaba bliver sendt videre i systemet.

- Første opgave er dog at finde en cheftræner, der kan omfavne ambitionerne på Heden og en stor trup med mange internationale spillere.

AGF

Superliga-placering pr. 2/8: Nummer 6

- En blandet start for Uwe Rösler, der dog vil være tilfreds med en placering midt i tabellen. Efter trænerskiftet spiller holdet nu fast med wingbacks, og på højresiden virker den tyske træner til at være i tvivl om, hvem der kan matche Kahls offensive output i den anden side. Det vil være et sted, AGF kan forstærke sig, ligesom den offensive midtbane også kunne bruge lidt ekstra bredde i truppen, selvom Mads Emil Madsen er startet sæsonen godt.

Randers FC

Superliga-placering pr. 2/8: Nummer 7

- Tre gange uafgjort er det blevet til for Randers, og Thomas Thomasberg vil nok være rimeligt tilfreds med det udbytte. Hullet efter Vito Hammershøy-Mistrati er dog ikke lukket helt, og kunne kronjyderne få en erfaren midtbanespiller ind, ville det ikke være dumt. Daniel Høegh er allerede hentet ind til at forstærke forsvaret, og generelt er materialet godt og solidt i Randers, så der skal ikke ske de store armbevægelser.

FC København

Superliga-placering pr. 2/8: Nummer 8

- En horribel start for FCK, som har tabt til Horsens og Viborg. Det er langtfra det niveau, som de forsvarende mestre ser sig på, og flere af indkøbene fra i vinter blinker kraftigt i deres fravær på banen. Mamadou Karamoko, Paul Mukairo og Khouma Babacar har indtil videre ikke overbevist, mens Akinkunmi Amoo langtfra har levet op til sit dyre prisskilt.

- Cyriel Dessers vil være en kærkommen forstærkning for københavnerne, der også kan se frem til, at anfører Zeca snart får sat skik på den centrale midtbane. Der venter en stor kamp mod ærkerivalerne fra Brøndby forude, og et nederlag her vil unægtelig gøre sædet under Jess Thorup endnu varmere.

Brøndby IF

Superliga-placering pr. 2/8: Nummer 9

- Hullet efter Mikael Uhre er ikke blevet lukket. På nogen som helst måde. Brøndby skaber egentlig en del chancer, men de første tre kampe i Superligaen har tydeliggjort, at en centerangriber er nødvendig, inden transfervinduet lukker. Ikke kun som afslutter, men også som opspilsstation, hvor Brøndby har svært ved at spille centralt op igennem banen.

- En type som Patrick Mortensen ville være perfekt for Brøndby, men AGF-anføreren har som bekendt netop forlænget sin kontrakt frem til sommeren 2024.

Lyngby Boldklub

Superliga-placering pr. 2/8: Nummer 10

- De kongeblå har fået en lidt tung start på livet i superligaen, men der bør ikke være panik at spore hos Lyngby. De kommer – formentligt – til at kæmpe for overlevelse i sæsonen, og når først holdet har vænnet sig til tempoet i Superligaen, kan de udfordre alle mandskaber. En sejr vil dog være velkommen til at skabe lidt ro på de indre linjer samt en tro på egne evner og spilkoncept.

AaB

Superliga-placering pr. 2/8: Nummer 11

- Alarmklokkerne ringer allerede en smule i det nordjyske, hvor det blot er blevet til to scoringer og et enkelt point. Louka Prip har ikke fundet sin målstøvler frem fra sidste sæson, og selvom intentionerne er gode for AaB i spillet, så lykkes de ikke med det offensive udtryk, de gerne vil.

- Det virker for tidligt til, at Lars Friis allerede skal sadle om til en ny spillestil, men når tingene går den forkerte vej, er det oftest det taktiske, man prøver at korrigere. Der er blevet hentet forstærkninger til truppen, og de nye spillere skal have tid til at finde ind i spillestilen. Tid er desværre en mangelvare i fodboldens verden.

OB

Superliga-placering pr. 2/8: Nummer 12

- En elendig start for Ådalens stolthed, og OB har allerede indkasseret tre mål i snit de første tre kampe. På målmandsposten ser Hans Christian Bernat ud til at kunne bruge en puster på bænken, så tilføjelsen af Martin Hansen er kærkommen, inden Bernat fuldstændig mister selvtilliden og fansenes tillid. Talentet og kvaliteten er der ingen, der betvivler, men på så vigtig en post er det nødvendigt med en mand fuld af selvtillid.

- De kommende kampe kan også afgøre Andreas Alms fremtid i klubben, hvor han stadig mangler at overbevise skeptikerne på trods af sidste sæsons pokalfinale.