EM fodbold

”It’s coming home!” – her afbrydes pressekonference

Det blev langtfra en normal pressekonference efter EM-finalen, da et dansende engelsk landshold satte gang i løjerne.

"It's coming home! Football's coming home!"

Vurderet på de første minutter og timer efter EM-triumfen skal det engelske kvindelandshold nok sørge for, at den historiske bedrift bliver fejret med manér.

Den efterhånden ikoniske engelske fodboldsang blev spillet for fulde drøn på Wembley i minutterne efter slutfløjtet, og spillerne har i den grad også taget sangen til sig.

De besluttede nemlig at sætte lidt kulør på den efterfølgende pressekonference, hvor Englands landstræner, Sarina Wiegman, lige havde sat sig til rette foran de fremmødte journalister.

Til trænerens overraskelse kom hele holdet dansende ind undervejs, mens spillerne skrålede sangen i kor.

Her tog de ellevilde nykårede europamestre en jubeltur rundt i lokalet. Målvogter Mary Earps og Lucy Bronze gav den endnu mere gas og hoppede op på bordet, hvor de leverede en mindre sejrsdans.

De engelske fans og spillere var i harmoni efter EM-sejren. Video: TV 2 SPORT

Stuntet frembragte et stort smil hos Sarina Wiegmann, inden holdet forlod lokalet for at feste videre.

Store følelser

Man kan måske godt forstå reaktionen hos de glade englændere, for det er første gang, at det engelske kvindelandshold vinder EM. Oveni det skal vi helt tilbage til 1966, hvor England, på tværs af køn, sidst vandt en af de større fodboldturneringer.

Det er ikke helt gået op for flere af profilerne på holdet endnu.

- Det føles helt uvirkeligt. Jeg er helt oppe at køre. Det er den bedste dag i mit liv. Jeg kan ikke forklare, hvordan det føles, siger Ella Toone, som scorede til 1-0 i finalen, til Sky Sports.

Turneringens bedste spiller Beth Mead havde også svært ved at beskrive sine følelser.

- Jeg er målløs. Jeg kan ikke tro det. Jeg er stadig i chok. Jeg kan ikke forstå, at vi har vundet. Det er sindssygt, siger Beth Mead.