EM fodbold

Legende omskriver sit ikoniske citat efter EM-triumf

Den tidligere engelske fodboldstjerne, Gary Lineker, har omskrevet sit legendariske citat fra 1990, efter at Englands kvinder søndag vandt EM.

Gary Lineker havde en flot landsholdskarriere, der bød på 80 optrædener og 48 mål for England.

Undervejs er han blevet kendt for et ikonisk citat, han fortalte efter Englands semifinalenederlag mod Tyskland ved VM i 1990.

- Fodbold er et simpelt spil. 22 mænd jagter en bold rundt i 90 minutter, og til sidst er det altid Tyskland, der vinder, sagde Lineker, der dengang var frustreret over Tysklands dominans.

Sætningen er siden blevet historisk og er ofte et tilbagevendende referencepunkt i fodboldverdenen.

Nu har citatet fået et helt nyt twist, efter at de engelske fodboldkvinder vandt EM efter forlænget spilletid over netop rivalerne fra Tyskland.

- Fodbold er et simplet spil. 22 kvinder jagter en bold rundt i 90 minutter, og til sidst er det faktisk England, der vinder, skriver Lineker i et Tweet søndag aften med reference til sit velkendte citat fra 1990.

Også flere andre store personligheder i England har reageret på kvindernes flotte triumf. Blandt andre den engelske dronning, flere toppolitikere og sportsstjerner.

Historisk sejr

Søndagens finalesejr over Tyskland blev historisk på flere måder.

Den engelske triumf blev til virkelighed hjemme på nationalstadionnet Wembley, hvor hele 87.192 tilskuere var på plads.

Samtidig er det første gang i historien, at England har vundet EM.

Finaledramaet mod Tyskland blev afgjort i forlænget spilletid, hvor indskiftede Chloe Kelly blev den store helt. Efter en tilfældig dødbold sendte angriberen bolden i netmaskerne og langt størstedelen af de 87.192 tilskuere i ekstase.

EM-titlen er officielt i hus for englænderne, der dansede og sang med et fyldt Wembley. Video: TV 2 SPORT