Fodbold

Stjerne ringede til legende, inden han tog hans nummer

Kalidou Koulibaly har overtaget nummer 26 i Chelsea efter legenden John Terry. Og det krævede lige et opkald, inden han blev velsignet.

Det er ikke hvem som helst, han overtager nummeret fra.

John Terry spillede 715 kampe for Chelsea, og den tidligere anfører blev en legende for klubben. Derfor fik han da også lige et opkald fra Kalidou Koulibaly, da senegaleseren skiftede til London-klubben og gerne ville have og bære nummer 26.

- Jeg undskylder for mit engelske. Det er ikke så godt, men jeg vil forsøge at gøre mit bedste. John, jeg vil spørge dig om noget. Jeg spillede med nummer 26 i Napoli, og siden du forlod klubben, er der ingen, der har taget det nummer, siger Koulibaly i en video, der er offentliggjort i dag, men er dateret 15. juli, hvilket er dagen inden, hans skifte blev offentliggjort.

- Jeg ved ikke, om det er pensioneret, eller om ingen ville tage det. Så jeg ville spørge, om det var muligt for mig at bære det?

John Terry, der stoppede i Chelsea i sommeren 2017, fortæller, at nummer 26 betød og betyder meget for ham, men at det kun glæder mig, at en spiller som Koulibaly vil overtage det.

- Jeg er taknemmelig for, at du lige ringer, og det er intet problem for mig, at du overtager det. Så det er absolut fornøjelse, at du også kommer til at bære det, fordi det betød meget for mig, siger John Terry over telefonen.

Bærer en tung arv

Koulibaly opnåede 317 kampe for Napoli, som hentede ham i belgiske Gent i 2014. Han har vundet to trofæer i Italien og blev anset for en af de bedste forsvarsspillere i Serie A.

- Det bliver et tungt nummer at bære, men jeg vil gøre mit bedste, runder han af.

Den senegalesiske forsvarsspiller har allerede fået uofficiel debut for London-klubben, da han både fik spilletid mod Arsenal og Udinese i træningskampe inden sæsonstarten.

Den nye Premier League-sæson begynder fredag, og Chelsea indleder sæsonen mod Everton lørdag.