EM fodbold

Stor symbolik bag landstræners kys efter EM-triumf

Englands landstræner, Sarina Wiegman, havde sin nyligt afdøde søster i tankerne, da EM-triumfen kom i hus.

Den tidligere hollandske fodboldspiller Sarina Wiegman har haft stor succes som træner. Tilbage i 2017 vandt hun EM som træner for Holland, og søndag aften gentog hun så succesen som engelsk landstræner.

Undervejs i opgøret var den 52-årige stjernetræner flere gange i fokus, og på tv-billederne kunne man se, hvordan hun dybtfølt kyssede et armbånd på sit håndled, da triumfen blev til virkelighed.

Kysset viser sig at have stor symbolsk betydning, da armbåndet er et minde for Sarina Wiegman om sin søster, der døde kort før slutrunden.

- Jeg kysser det her lille armbånd, som var min søsters. Min søster gik bort under forberedelserne til slutrunden. Det er et rigtig stort savn, for hun var mig nær.

- Hun ville have været her, for hun var der til alle vores kampe. Hun ville have været rigtig stolt af mig, og jeg var rigtig stolt af hende også, fortalte landstræneren til Sky Sports efter søndagens triumf.

Dødsårsagen er ikke oplyst.

Sarina Wiegman har blot været engelsk landstræner i ti måneder, men har altså allerede nu skrevet sig ind i den engelske fodboldhistorie.

Finaledramaet mod Tyskland blev afgjort efter forlænget spilletid, hvor indskiftede Chloe Kelly blev den store helt, da hun efter en tilfældig dødbold sendte bolden i netmaskerne til 2-1, hvilket også blev slutresultatet.

Hele 87.192 tilskuere overværede Englands første EM-titel hjemme på Wembley.

De engelske fans og spillere var i harmoni efter EM-sejren. Video: TV 2 SPORT