Fodbold

For fansene er Schmeichels afgang "et slag i maven"

Kasper Schmeichel har spillet sin sidste kamp på King Power Stadium, og han vil blive savnet i klubben.

Han var en rodløs fodboldspiller, der manglede et sted, hvor han kunne føle sig hjemme.

Det hjem fandt Kasper Schmeichel for 11 år siden i Leicester City efter ophold i Manchester City, Notts County og Leeds United samt fem lejeophold udover det. Siden 2011 har han spillet for Leicester City – lige indtil denne sommer, hvor han skifter til franske OGC Nice.

Der er ingen tvivl om, at Kasper Schmeichel efterlader et stort tomrum i klubben – både på og uden for banen.

- Selvom hans farvel har været undervejs i nogle måneder, kommer det stadig som et chok. Schmeichel har været en så stor del af Leicester og har haft en så stor indflydelse på klubben over det seneste år, at det vil føles mærkeligt for ham, at han ikke skal bære nummer et i klubben mere, skriver journalisten Jordan Blackwell, der dækker Leicester City tæt for avisen Leicester Mercury, i en klumme.

- For fansene vil det være et slag i maven. Og sådan vil det være, når en populær spiller forlader klubben. Men Schmeichel er mere end det. Han er vævet ind i stoffet i klubben, og han er en af bare seks spillere, der både har løftet Premier League- og FA Cup-trofæet i en klub, som ikke troede, de kunne vinde nogen af delene.

Over den tid er han blevet en af de mest elskede spillere i klubbens historie

Jordan Blackwell, Leicester-reporter

Jordan Blackwell skriver, at den 11 år lange periode, som Schmeichel har tilbragt i klubben tæt på Birmingham, er den bedste, som en spiller nogensinde har haft i klubben.

- Han havde måske ønsket, at det var sluttet på en anden måde. Men det skal ikke ødelægge de mange gode minder, som Schmeichel har bragt til klubben og dens fans.

Han vil savnet ham dybt

I 2016 vandt Leicester sensationelt Premier League, og sidste år sejrede klubben også i FA Cuppen.

Han har spillet 479 kampe for Leicester, hvilket gør ham til spilleren med tredjeflest kampe for klubben.

Hans skifte betyder ikke kun, at Leicester vil undvære deres førstemålmand i de seneste 11 år. Fansene kommer til at savne deres frontfigur og leder.

- Hos fansene vil han blive savnet dybt. Over den tid er han blevet en af de mest elskede spillere i klubbens historie, uddyber Jordan Blackwell til TV 2 SPORT.

- Hans indflydelse i truppen vil også blive savnet. Han har været en leder i truppen i de seneste 11 år og er højt respekteret af hans holdkammerater. Han har sikret, at høje standarder blev sikret på holdet, og han har været en god ambassadør for klubben.

Leicester-reporteren siger videre, at der ikke vil blive hentet en arvtager ind udefra, men at kampen om posten som førstemålmand kommer til at stå mellem Danny Ward og danske Daniel Iversen.

Flere er bekymrede

Melissa Reddy, der er Sky Sports seniorreporter, siger, at Leicester City nu står med et stort problem, efter de har sagt farvel til Schmeichel og flere af holdets andre profiler.

- Problemet for Leicester er, at de er den eneste Premier League-klub, som ikke har forbedret seniortruppen indtil videre. Og Schmeichel er ikke den eneste erfarne spiller, der har forladt klubben, siger hun til Sky Sports.

- Når man ser på truppen og tænker på de skader, de har kæmpet med, kan man se, at truppen har brug for at blive opfrisket.

Stjerner som Wesley Fofana og James Maddison er også rygtet væk fra klubben.