Fodbold

- Det er fuldt fortjent, siger tilfreds Hermansen

Brøndbys fans kårede Mads Hermansen til kampens spiller mod FC Basel, og han glæder sig over 1-0-sejren.

Brøndby har taget endnu et skridt mod gruppespillet i Conference League.

Torsdag aften vandt de med 1-0 hjemme over FC Basel og sikrede dermed et gunstigt udgangspunkt inden næste uges returkamp i Schweiz.

Målmand Mads Hermansen havde flere gode redninger, der forhindrede schweizerne i at komme på tavlen, og det er han selv rigtig godt tilfreds med.

- Det er fuldt fortjent (at de vinder, red.). Jeg synes, at vi spillede en rigtig flot kamp som helhed, og det er en fortjent sejr, siger Hermansen til TV 2 SPORT efter opgøret.

- Jeg synes, at vi bare bliver bedre og bedre i de her Europa-kampe. Vi håndterer udfordringen bedre og bedre, og det kan vi være rigtig stolte af. Det er en fantastisk stærk holdpræstation, og vi leverer rigtig stærkt over hele linjen. Så jeg er rigtig glad.

Hermansen kom især i fokus efter 30 minutters spil, hvor han reddede et skud fra Basels Dan Ndoye, der fik en friløber.

Mads Hermansen måtte diske op med en stor redning efter en god halv time. Video: Jonas Kjærsgaard

Flere ting skal gå Brøndbys vej

Kroaten Marko Divkovic blev matchvinder for Brøndby, da han scorede opgørets eneste mål med cirka et kvarter tilbage på uret. Divkovic var blevet sat på banen fem minutter inden scoringen, og det viste sig at være en klog disposition.

Brøndby skal ud over Basel også ekspedere enten bulgarske CSKA Sofia eller irske St. Patricks ud i den afgørende playoffrunde for at nå Conference Leagues gruppespil.

St. Patricks fører de to holds indbyrdes dyst med 1-0 inden næste uges returkamp i Irland.

Tidligere i kvalifikationsturneringen sendte Brøndby polske Pogon Szczecin ud.