Fodbold

Cornelius' skifte til United blev ødelagt af Zlatan-skade

Andreas Cornelius tiltrak sig i 2017 stor interesse hos den daværende Manchester United-træner José Mourinho.

Det bliver specielt for både Andreas Cornelius og FCK-fansene inden længe.

Om mindre end to uger vender landsholdsangriberen således tilbage til Parken, hvor han i mange år tryllebandt hovedstadsklubbens fans.

Sammen med sit hold, tyrkiske Trabzonspor, skal 29-årige Cornelius dog forsøge at sende FCK ud af Champions League-playoffrunden, når de to hold mødes i en direkte duel om en plads i CL-gruppespillet. At Cornelius spiller i den tyrkiske mesterklub var dog ikke givet, da den danske topangriber tidligere i karrieren var tæt på et skifte til en af klodes største fodboldklubber. Det afslører spillerens agent, Per Steffensen:

- I slutningen af januar 2017 ringede min mobil. I den anden ende præsenterede manden sig som Matt Judge. Matt var chefforhandler for Manchester United, skriver Steffensen på Facebook og uddyber:

- Han kunne fortælle, at Man. United-manageren, José Mourinho, var blevet betaget af Andreas Cornelius i en CL-kamp i Porto nogle måneder tilbage, hvor FC København med Mourinho siddende på tribunen spillede 1-1 med Corner som løvernes målscorer.

Zlatan kom alvorligt til skade

Ifølge Cornelius fodboldagent var United på udkig efter en stor og stærk angriber, der skulle stå i skyggen af Zlatan Ibrahimovic og lære en masse fra den aldrende svenske stjerne.

Med den hensigt senere at skulle overtage pladsen fra Ibrahimovic.

- Meldingen var, at storklubben ville følge Corner de kommende måneder, hvor Andreas i parentes bemærket scorede en del mål.

- Desværre kom Zlatan kort tid efter alvorligt til skade med sit knæ og var ude i mere end et halvt år. Så United skiftede strategi og hentede en mere erfaren angriber, forklarer agenten.

Andreas Cornelius drog i 2017 i stedet til den italienske topklub Atalanta, hvor succes udeblev.

Et lejeophold i Bordeaux var heller ikke den store fest, men hans efterfølgende skifte til Parma passede danskeren meget bedre. Efter et par fine sæsoner i Serie A, hvor det blandt andet blev til to hattricks i den bedste italienske række, tog den danske landsholdsangriber til Trabzonspor.

Her spillede han en kæmpe andel i klubbens historiske mesterskab i fjor.