Fodbold

Her er otte danskere, der går en spændende sæson i møde

TV 2 SPORTs fodboldekspert Jonas Hebo fremhæver en række danskere, man skal holde øje med i de tre store ligaer, der begynder fredag.

Premier League, Bundesligaen og Ligue 1 begynder alle fredag, og det betyder også, at en række danskere for alvor begynder deres sæson.

TV 2 SPORTs fodboldekspert Jonas Hebo har udvalgt et par af danskerne fra de tre ligaer, som han, af forskellige årsager, mener, går en vigtig sæson i møde.

Premier League

Tre udvalgte Premier League-danskere, der går en spændende sæson i møde.

Rasmus Nissen Kristensen

Leeds United

- Han har taget sit første skridt til en af de største ligaer, og det bliver meget interessant at følge ham. Han var virkelig, virkelig dygtig i Salzburg, og nu er han kommet til en klub, hvor træneren kender ham fra tidligere. Han virker skræddersyet til systemet i Leeds, og jeg er ret overbevist om, at han kommer til at gå ind og blive en profil for den engelske traditionsklub. Der er i hvertfald meget, der taler for, at han går en succesfuld sæson i møde. 

Foto: Martin Sylvest / Ritzau Scanpix

Phillip Billing

Bournemouth

- Han er tilbage i Premier League og denne gang som en lidt mere offensiv spiller. Han har nu opnået en status som profil i Bournemouth, og han kommer til at være fast starter. Lige nu ser jeg ham faktisk som en af de største profiler i klubben, og det er derfor, at det bliver så spændende at følge ham. For han kan virkelig gøre en forskel. Hvis han brænder sig selv helt af de første måneder, vil det også styrke hans muligheder for at komme med til VM. Men det vigtigste for Billing er fast spilletid, og det tror jeg helt sikkert, at han kommer til at få.

Foto: Bo Amstrup / Ritzau Scanpix / Bo Amstrup / Ritzau Scanpix

Mathias Jensen

Brentford

- Han er – og har været – en stor profil for Brentford. Men sidste år fik han ødelagt sin opstart af skaden fra EM-semifinalen, og det blev afgørende for hans første halve år i Premier League. 

Han blev bedre, da Eriksen kom til klubben, men han er væk nu, og så må Jensen være en af dem, der tager over. Han besidder også flere af de samme kvaliteter som Eriksen, men han skal blive mere afgørende og målsøgende. Thomas Frank og Brentford virker til at stole på ham, så det er vigtigt, at han nu beviser sig i den her anden sæson, der kan blive svær for Brentford. 

Foto: Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix

Der er efterhånden mange danskere i Bundesligaen, og flere af dem går en vigtig sæson i møde. Jonas Hebo har udvalgt tre af de danskere, han forventer sig mest af i den her sæson.

Bundesligaen

Tre udvalgte Bundesliga-danskere, der går en spændende sæson i møde.

Jonas Wind

Wolfsburg

- Han står foran sin første hele sæson i Bundesligaen, og han tog lidt Wolfsburg med storm i sidste halvsæson. Folk var meget imponeret over hans intelligens og kombinationsspil. Han er i en klub, hvor der er stor konkurrence om pladserne, men jeg tror, at Jonas Wind går en stor sæson i møde. Der er store forventninger til ham fra klubbens og fansene, så det er vigtigt, at han leverer. Jeg tror, at han kommer til at være direkte involveret i mellem 12-16 scoringer undervejs i sæsonen, og hvis det sker, vil han helt sikkert være tilfreds. 

Foto: Martin Sylvest / Ritzau Scanpix

Frederik Rønnow

Union Berlin

- Han går ind til sin femte sæson i Bundesligaen, men det er nu, at det gælder. Han er på vej til at blive fast mand i Union Berlin, og det er rigtig godt nyt. Han skal ud og spille europæisk fodbold, og nu kommer han endelig til at få den spilletid, han fortjener. De få gange han har fået spilletid på landsholdet, har han bevist, at han er til at stole på. Det er lidt en karrieredefinerende sæson, for han bliver nødt til at gribe chancen nu, hvis han skal nå at indfri sit store potentiale. 

Foto: Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix

Jens Stage

Werder Bremen

- Han er kommet til Werder Bremen, der er en kæmpe klub. De tidligere FCK-spillere Ludwig Augustinsson og Thomas Delaney har haft succes der, og jeg tror, at Stage bliver endnu en tilføjelse. Han kan spille de fleste steder på midten, og han præsterer stort set altid. Stage har været dygtig til hele tiden at tage et skridt op, og det tror jeg også, at han kommer til at gøre her. Der er gode spillere på hans positioner, så det er vigtigt, at han leverer. Med tiden skal han nok få en vigtig rolle på holdet. Det gavner i øvrigt også hans VM-chancer at spille i Bundesligaen – hvis han altså spiller. 

Foto: Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix

I den franske række har Hebo valgt at fokusere på to danskere, der er rykket op i Ligue 1 med Toulouse.

De seneste mange år er det PSG, der har domineret ligaen, og det vil også undre Jonas Hebo, hvis ikke den forsvarende mesterklub fra hovedstaden vinder ligaen.

Ligue 1

To udvalgte Ligue 1-danskere, der går en spændende sæson i møde.

Mikkel Desler

Toulouse

- Mikkel Desler går på mange måder sit livs mest spændende sæson i møde. Backen skal for første gang prøver kræfter med en af de store ligaer, og han kommer undervejs til at spille over for nogle af de største stjerner. Hans fart bliver vigtig, og han skal turde vise sig frem offensivt, for der har han nogle gode kvaliteter. Også fordi han tidligere har været kantspiller. Han har været fast mand på holdet, og det tror jeg også, at han bliver i den kommende sæson. Det bliver sjovt at følge ham. 

Foto: Valentine Chapuis / Ritzau Scanpix

Rasmus Nicolaisen

Toulouse

- Historien om Rasmus Nicolaisen er lidt den samme som med Desler. Midterforsvaren kom til Toulouse sidste sommer og var med til at spille klubben op i den bedste franske række. Her viste han sig godt frem, og jeg forventer også, at han bliver fast mand i denne sæson. Han er kendetegnet ved at være en hård og kontant forsvarsspiller, og så skiller han sig også lidt ud ved at være ekstraordinært stærk på dødbolde. Det er ikke utænkeligt, at han kommer til at lave et par hovedstødsmål i løbet af sæsonen. 

Foto: Pascal Pochard-casabianca / Ritzau Scanpix