Fodbold

Nyindkøbte stjerner skaber spøjs situation i Barca - og Xavi er tavs

Det er endnu uvist, hvem der bliver straffesparksskytte for den spanske storklub.

Barcelona har været særdeles aktive i sommerens transfervindue.

Flere markante spillere er kommet til klubben, og det har skabt en sjov situation forud for sæsonstarten.

For hvilken Barcelona-spiller skal være straffesparksskytte?

Raphinha, Robert Lewandowski og Franck Kessie, der alle er nye i den spanske storklub, har haft rollen i deres tidligere klub - og med stor succes.

Flere gode bud

I Milan var Kessie overlegen i disciplinen, og midtbanespilleren har i karrieren scoret på 31 ud af 36 straffespark. Det svarer til 86 procent.

Raphina havde i seneste sæson stor succes som skytte i Leeds, hvor han scorede fire gange på fire forsøg. I alt har kantspilleren scoret på syv ud af otte straffespark, hvilket er svarende til 87 procent.

Men det nok mest oplagte bud er den polske stjerne, Lewandowski, der har en lang karriere som straffesparksskytte bag sig.

78 gange har polakken forsøgt sig fra pletten, og hele 71 gange har det været med succes. Dermed har han scoret på 91 procent af sine forsøg.

Xavi er tavs

I seneste sæson var det Memphis Depay og Coutinho, der hovedsageligt sparkede straffespark for Barca, men også Ferran Torres fik lov til at forsøge sig fra 11-meterpletten.

Siden Messis afgang har der ikke været en fast skytte i klubben, og klubbens træner, Xavi, ønsker endnu ikke at afsløre, om han har fundet sin skytte.

Måske bliver vi klogere, når Barcelona indleder LaLiga-sæsonen mod Rayo Vallecano lørdag den 13. august.