Schmeichel forklarer, hvorfor han forlader Leicester

Kasper Schmeichel har i en alder af 35 år søgt nye græsgange, fordi han vil udfordres på nye måder.

Han har spillet 11 år i den klub, han beskriver som sit hjem.

Men fra nu af er det slut, da Kasper Schmeichel har pakket kufferten og er rykket til franske Nice, hvor han har skrevet under på en treårig kontrakt.

Flere fodboldeksperter havde ikke regnet med, at Schmeichel ville forlade Leicester, før karrieren endegyldigt var slut. Schmeichel forklarer dog, at han følte, at han ville prøve noget helt andet.

- Jeg gik efter en helt ny udfordring – noget, som ville tage mig ud af min comfortzone og udfordre mig på en helt masse måder, siger Kasper Schmeichel til TV 2 SPORT.

- Vi har muligheden for at bygge en klub med ejerne, der er meget investeret i klubben og gerne vil bringe den frem, så hele pointen var at udfordre mig selv på en helt masse parametre og blive ved med at vokse.

Klubben har en lang historie, og den har ambitioner om at komme op og spille med, hvor det er sjovt

Kasper Schmeichel

Kasper Schmeichel synes, at det er vigtigt at udfordre sig selv i livet og prøve noget nyt – også selvom man er 35 år.

- Jeg vil hele tiden prøve at udvikle mig og lære. Det gælder ikke kun på fodboldbanen. Jeg synes, at det er sindssygt spændende at ”flytte hjemmefra” og prøve et helt nyt land, en helt ny måde at spille fodbold på og en helt ny tilværelse. Så må vi se, hvordan det går, siger Schmeichel efterfulgt af et stort smil.

Mange ligheder med Leicester

Men hvorfor faldt valget så lige på OGC Nice, der blev nummer fem i Ligue 1 i sidste sæson og sikrede sig en kvalifikation til Conference League?

- Det var på grund af idéen, projektet og de folk, der står bag. De viste deres ambitioner med klubben. Det er en klub, der vil frem. Det var også det, jeg kom fra. De vil op og blande sig, hvor det er sjovt. Der føler jeg, at jeg kan tilbyde en hel masse, siger den danske landsholdsmålmand.

- Der er mange ligheder med Leicester. Det er en lidt mindre klub end eksempelvis PSG. Men den har en lang historie, og den har ambitioner om at komme op og spille med, hvor det er sjovt. Jeg er ikke typen, som skal på ferie. Jeg vil bidrage, og jeg vil være med til at skabe noget her.

OGC Nice er ejet af den britiske kemivirksomhed INEOS, der foruden fodbold også er at finde i Formel 1, cykling, sejlsport og rugby.

Kasper Schmeichel har allerede haft sine første træninger med Nice.

Nice indleder sæsonen søndag, hvor de skal spille mod Toulouse på udebane.