Fodbold

Ekspert er skuffet over Ronaldo

På grund af familiære problemer og et ønske om at komme væk har Cristiano Ronaldo blot spillet 45 minutter for Manchester United i sæsonoptakten.

Gary Neville har fulgt Cristiano Ronaldos ageren over sommeren, og det han har set, læst og hørt, har ikke gjort ham glad.

Ifølge britiske medier har Ronaldo flere gange ytret ønske om at forlade Manchester United, og indtil videre har det været op til United-manager Erik ten Hag at besvare pressens utallige spørgsmål om den portugisiske stjerne.

Det skuffer Neville, der efterlyser, at Ronaldo selv griber mikrofonen, for at sandheden kan komme frem.

- Cristiano er nu i en god alder. Sammen med Messi har han været verdens bedste spiller de seneste ti år. Han har tonsvis af erfaring. Er det for meget at forlange, at han skal give et interview for at opklare tingene, fortælle os, hvad han tænker, og hvad der rent faktisk sker? spørger den tidligere United-spiller og nuværende fodboldekspert hos britiske Sky Sports retorisk i 'Friday Night Football'.

Medier: Gentagne ønsker om at komme væk

De første rygter om Ronaldos anden afsked med Manchester United kom kort inden holdets første træning forud for denne sæson.

Den 37-årige portugiser rejste heller ikke med på holdets træningslejr i Thailand og Australien grundet familiære problemer, og da han i sidste uge dukkede op på Carrington, Uniteds træningsanlæg, var det ifølge Manchester Evening News i første omgang for at gentage sit ønske om at forlade klubben.

Det her er rodet for ham, rodet for klubben. Det er rodet for alle.

Gary Neville, tidligere fodboldspiller

Ronaldo er dog stadig United-spiller, og søndag fik han de første 45 minutter i en testkamp mod Rayo Vallecano på Old Trafford. Hans eneste minutter i sæsonoptakten.

Men han så ikke kampen til ende. Inden slutfløjt var Ronaldo og andre United-spillere smuttet - til stor utilfredshed for Erik ten Hag.

- Det er rodet for alle

Trods den megen postyr håber Gary Neville, at Ronaldo bliver i klubben og får en god afslutning på sin Manchester United-karriere. Dog er Neville sikker på, at portugiseren smutter, hvis en Champions League-klub vil have ham.

- Hvad han har opnået i klubben, og hvad han selv har opnået inden for fodbold, er det så for meget at bede om, at han i de kommende 12 måneder skal støtte de unge spillere, være en leder på banen og give interviews, både når hans hold vinder og taber? spørger Neville igen retorisk.

- Det her er rodet for ham, rodet for klubben. Det er rodet for alle.

Cristiano Ronaldos kontrakt med Manchester United løber frem til sommeren næste år. Hans første periode i klubben var fra 2003 til 2009.

Søndag tager United, der også har Christian Eriksen i truppen, hul på Premier League-sæsonen med en hjemmekamp mod Brighton & Hove Albion.