Fodbold

- For Brøndby er FCK-kamp ikke den vigtigste, siger ekspert

Brøndby kæmper stadig for europæisk gruppespil i næste sæson, og ifølge ekspert Jonas Hebo Rasmussen bør det overstråle søndagens derby.

Brøndby har endnu ikke et ben i Conference League-gruppespillet. Det er måske mere en tå.

Torsdag vandt de nemlig det første af to opgør mod FC Basel med 1-0 i næstsidste runde i Conference League-kvalifikationen.

Brøndby går således videre til sidste runde, hvis de som minimum spiller uafgjort torsdag. Derfor mener TV 2 SPORTs fodboldekspert Jonas Hebo Rasmussen, at vigtigheden af søndagens derby mod FCK bør prioriteres under torsdagens kamp.

Hvilken kamp er vigtigst af derbyet og returkampen mod Basel?

- En fodboldspiller vil altid sige, at det er den næste kamp. Men når jeg skal svare på Brøndbys vegne, vil jeg sige, at det er kampen mod Basel. For i Europa er man med i den tredjebedste turnering, Conference League, og der er det alt eller intet, siger Jonas Hebo Rasmussen.

- Ryger man ud, er der ikke mere europæisk fodbold, så den skal vindes, og så er man videre der.

Hvis Brøndby går videre mod Basel, skal de enten møde CSKA Sofia eller Saint Patrick's Athletic FC i den afgørende kamp.

De er kommet godt fra land i Europa, men de har kæmpet lidt med det i Superligaen

FCK-træner Jess Thorup om Brøndby

- Det kan få et hold i gang

FCK’s cheftræner, Jess Thorup, fortæller, at det altid er en glædens dag, når de skal spille derby mod Brøndby, og det betyder meget for alle i og omkring klubben.

Han mener, at Brøndby er et hold, der har udviklet sig meget. Og han tror ikke på, at de vil spare sig søndag.

- De er kommet godt fra land i Europa, men de har kæmpet lidt med det i Superligaen, som vi også har. På den måde er det to hold, der kommer ind til kampen med en vild, vild tro på, at de skal have tre point, fordi det kan få et hold i gang, siger Thorup til FCK TV.

- Derfor har vi kun ét for øje: Det er ikke, hvad Brøndby laver, men det er, hvad vi selv laver. Det er, at vi skal ind i Parken og have de tre point. Det er det vigtigste for os.

Der er kampstart mellem FC København og Brøndby IF på søndag klokken 16:00. Du kan følge kampen i en liveblog på sport.tv2.dk.

3F Superligaen

3F Superligaen
PositionHoldnavnKVUTFI+/-P
11710522913+1635
2179532516+932
3178362820+827
4177372725+224
5176652325-224
6176652326-324