Fodbold

Schmeichel tog sin far med på råd, inden han tog stor beslutning

Kasper Schmeichel har talt med sin far, målmandslegenden Peter Schmeichel, om lysten til at komme ud og prøve noget andet.

Det krævede lige lidt tid at vænne sig til tanken. Men jo mere han talte med folkene bag Nice-projektet, desto mere tiltrukket blev han af idéen.

Derfor besluttede 35-årige Kasper Schmeichel sig for at forlade Leicester City efter 11 år i klubben for i stedet at rykke til den sydfranske by.

Dermed har den danske landsholdsmålmand også forladt Storbritannien, hvor han har tilbragt hele sin karriere. Kasper Schmeichels far, Peter Schmeichel, forlod ligeledes England og Manchester United i en alder af 35 år, hvor han skiftede til Sporting i Portugal.

Derfor har far Peter naturligvis været med på råd, inden Kasper Schmeichel tog sin beslutning.

Din far forlod også England i 35-års-alderen. Har det haft nogen indflydelse på dit valg?

- Nej, det har det ikke – og så alligevel. Det er ikke mange mennesker, der forstår, hvordan det er stå inde på det mål. Han er en af de få, der forstår det og kan forstå de udfordringer, som man gerne vil stille sig selv, når man har været et sted i lang tid, siger Kasper Schmeichel til TV 2 SPORT.

- Den der eventyrlyst til at komme ud og prøve en ny hverdag – det er klart, at jeg har talt med ham om det, og han har kunnet give nogle råd, fordi han selv har stået i den situation. Så det har været en stor hjælp.

Peter Schmeichel var otte år i Manchester United.

Det er en mærkelig ting at sige farvel til England, hvor jeg har boet i mange år

Kasper Schmeichel

Vil se, hvad fremtiden bringer

Efter to år i Sporting vendte Peter Schmeichel dog tilbage til England, hvor han først spillede for Aston Villa og derefter for Manchester City, inden han indstillede karrieren.

Kasper Schmeichel har imidlertid ikke gjort sig overvejelser om, hvad han skal efter opholdet i Nice.

- Der har været rigeligt i det her skifte. Nu må vi se, hvad fremtiden bringer, siger den nu tidligere Leicester-målmand, der har skrevet under på en treårig aftale med Nice.

- Det er en mærkelig ting at sige farvel til England, hvor jeg har boet i mange år. Men jeg har altid haft en lyst til at prøve noget andet.

Kasper Schmeichel var i sin tid i Leicester med til at spille klubben op i Premier League, hvor den har været i de seneste otte sæsoner.

I 2016 vandt Leicester sensationelt Premier League, og sidste år sejrede klubben i FA Cuppen.

Kasper Schmeichel har i alle 11 år været klubbens førstemålmand set over hele sæsonen.