Brøndby raser og uddeler karantæner: - Grotesk opførsel

Mindst ti Brøndby-fans får karantæne efter at have smadret plastiksæder og kastet med kanonslag.

Urolighederne på Brøndbys fanafsnit under søndagens udekamp mod FC København i Parken får nu konsekvenser for mindst ti ballademagere.

Det siger Brøndbys administrerende direktør, Ole Palmå, ifølge klubbens hjemmeside.

- Vi er i tæt dialog med politiet og ser lige nu videomateriale igennem fra gårsdagens derby.

- P.t. har vi identificeret ti personer, som kan se frem til længere karantæner. Vi vil samtidig gerne endnu en gang opfordre til, at man i fanmiljøet står side om side med os som klub og siger stop til dem, som bruger fodbold som undskyldning for at ty til vold og ødelæggelse, siger Ole Palmå.

120 plastiksæder blev ødelagt på tribunen, og flere af dem blev forsøgt kastet på banen, efter vagter og politi eller over mod hjemmeholdets tilskuere. Dertil kom også affyring af kanonslag inde på nationalstadionet.

I foråret mødtes de to klubber uden udebanefans på tribunen. Ole Palmå havde håbet, at dialog med klubbens fans ville sikre, at uroligheder på tribunen kunne undgås.

- Til trods for at vi har haft indgående dialog og været meget tydelige om, at vi ønskede, at fans skulle støtte holdet og ikke udøve vold eller hærværk, så er der desværre en gruppe individer, som føler sig hævet over den store fanskare og har tilsidesat fællesskabet. Det er simpelthen grotesk, siger Brøndby-direktøren.