Fodbold

FCM håber på forståelse inden CL-brag i Randers

FC Midtjylland-træner Henrik Jensen vil se modigt spil med bolden, når Benfica kommer på besøg i Randers.

Et spinkelt Champions League-håb lever fortsat i FC Midtjylland trods et nederlag på 1-4 til Benfica i den første kamp i Portugal.

- Vi er naturligvis kede af den gene, det medfører ... men omvendt håber vi også, at der er forståelse

FCM-marketingdirektør Preben Rokkjær

FCM-træner Henrik Jensen tager imod Benfica i tirsdagens returkamp i tredje kvalifikationsrunde til Champions League med optimisme.

- Vi giver den et skud fra start af, men vi ved, det bliver en svær opgave. Det vigtigste er, at vi får en god præstation. Defensivt skal vi arbejde kollektivt og i takt, mens vi skal være modige, når vi har bolden.

- Det bliver nøglen til en god præstation, og så må vi se, hvor langt det rækker. Vi kan dog ikke åbne os så meget op, at vi tillader for store chancer, siger Henrik Jensen til klubbens hjemmeside.

Skal ruste FCM forud for europæisk gruppespil

Han hæfter sig ved, at FCM er sikker på at havne i Europa Leagues gruppespil trods et eventuelt samlet nederlag til Benfica.

- Man kan trække utroligt meget læring ud af at møde så dygtig en modstander som Benfica. De spiller i et utroligt højt tempo, som er en sindssyg god læring for vores spillere.

- På samme tid får spillerne at se, hvad der skal til for at komme op på det niveau. Det kan være med til at ruste os forud for det europæiske gruppespil, siger Henrik Jensen.

Kampen spilles ikke på MCH Arena i Herning, men derimod i Randers. Det skyldes VM i ridesport, der afvikles på FCM's normale hjemmebane.

Direktør håber på forståelse

FCM-marketingdirektør Preben Rokkjær lover, at man vil forsøge at skabe den bedst mulige oplevelse på hjemmebanen, der normalt tilhører superligarivalen Randers FC.

- Vi er naturligvis kede af den gene, det medfører for vores fans, sponsorer, medarbejdere og frivillige, men omvendt håber vi også, at der er forståelse for, at VM i ridning er med til at gøre, at vi fortsat nyder godt af det samspil, der er mellem MCH, Herning Kommune og FC Midtjylland.

- Dels får vi en hybridbane, og dels har MCH Arena i 2021 gennemgået den største renovering af faciliteterne siden opførslen i 2004, siger han til klubbens hjemmeside.

FCM's kamp mod Benfica fløjtes i gang tirsdag klokken 19.45.