FCM misser Champions League efter afklapsning

FC Midtjylland skal i efteråret spille Europa League, efter kvalifikationen til Champions League glippede.

Klasseforskellen mellem FC Midtjylland og Benfica har været til at få øje på i den seneste uge.

De to hold mødte hinanden i kvalifikationen til Champions League, og efter to opgør er det portugiserne, der fortsat kan drømme om en plads i det eftertragtede gruppespil efter en samlet sejr på 7-2.

Onsdag aften var Benfica på besøg i Danmark for at spille returopgøret, og her viste det portugisiske storhold sig igen at være for stærke for FC Midtjylland.

FC Midtjylland 1-3 Benfica

  • 0-1: Enzo Fernandez (23')
  • 0-2: Henrique Araujo (56')
  • 1-2: Pione Sisto (62')
  • 1-3: Diogo Goncalves (88')

Mens Benfica nu kan fortsætte jagten på en af de 32 pladser i Champions League-gruppespillet, kan FC Midtjylland se frem til at få en plads i gruppespillet i Europa League.

FCM kom godt fra start i Randers

Første kamp i Champions League-kvalifikationen i Portugal var endt med en 4-1-sejr til Benfica, så før returopgøret havde FCM brug for et mirakel for at gå videre.

FCM kæmpede efter bedste evne, men opgørets samlede udfald var aldrig spændende, da gæsterne ganske enkelt var en klasse over midtjyderne.

I kampen, som blev spillet i Randers grundet ridestævne på FCM's normale hjemmebane MCH Arena, startede FCM ganske fint og fik i aftensolen indledningsvist spillet sig til flere halve chancer.

Benfica virkede dog fra første fløjt som et hold, der bevidst holdt tempoet nede og havde et ekstra gear, hvis der skulle blive brug for det.

Det fik FCM at føle halvvejs i første halvleg, hvor Enzo Fernandez ud af ingenting nemt kunne sende bolden i nettet til 1-0 tæt under mål.

Føringen blev fordoblet

FCM startede anden halvleg fint, men igen viste Benfica klassen, da Henrique Araujo efter et hjørnespark ti minutter efter pausen kunne heade bolden i mål til 2-0.

Efter godt en times spil fik FCM-kantspilleren Pione Sisto reduceret til 1-2, da han bankede en returbold i nettet.

Trods scoringen var Benfica fortsat i kontrol, og kort før tid scorede indskiftede Diogo Goncalves et regulært drømmemål, da han fra distancen sendte bolden op i modsatte målhjørne.

FCM havde bolden i nettet i tillægstiden, men VAR annullerede scoringen for offside.