Fodbold

Suveræne Viborg klar til brag mod West Ham

Viborg FF er to kampe fra at kunne indløse billet til gruppespillet i Conference League, men det bliver to svære kampe.

Drømmen om et europæisk gruppespil lever i Viborg.

Tirsdag aften gjorde de grønblusede arbejdet færdigt, da de med en 1-2-sejr på udebane over fæøerske B36 Torshavn sikre sig et videre avancement i kvalifikationen til Conference League.

B36 Torshavn 1-2 Viborg (1-5 samlet)

  • 0-1: Nils Mortimer Moreno (64')
  • 1-1: Michal Przybylski (79')
  • 1-2: Alassana Jatta (87')

Viborg FF er nu klar til den sidste kvalifikationsrunde inden gruppespillet. Her bliver modstanderen selveste West Ham fra Premier League.

Viborg på autopilot

Tirsdag var et regnfuldt Tórsvøllur-stadion med plads til 5000 mennesker skueplads for Viborgs avancement til opgørene mod West Ham.

Troen på et stort færøsk comeback var næppe stor, hvilket det velsagtens en femtedel fyldte stadion bevidnede. Og de fremmødte fik da heller aldrig færten af noget stort.

Selv om Viborg-træner Jacob Friis havde skiftet fem mand i forhold til weekendens kamp mod FC Nordsjælland og givet et par reserver chancen, havde det færøske hold ikke niveauet til at presse danskerne.

Spanier bragte Viborg foran

45 begivenhedsløse minutter endte uden scoringer, og først midtvejs i anden halvleg lykkedes det Viborg at komme i front. Det var til gengæld et flot mål.

Nils Mortimer Moreno lavede et par fikse træk i højre side af feltet, hvor han satte to mand af, inden han køligt lagde bolden fladt ind ved fjerneste stolpe.

Selv om hjemmeholdet fik udlignet godt ti minutter før tid, kom der aldrig spænding om den samlede sejr.

I stedet lukkede Alassana Jatta kampen med et hovedstødsmål fem minutter før tid.

Kampene mod West Ham spilles 18. og 25. august.