Fodbold

Brentford holder døren åben for 'Zanka'

Mathias "Zanka" Jørgensen genoptræner i Brentford. Thomas Frank er åben for en ny aftale til stopperen.

Den tidligere danske landsholdsspiller Mathias "Zanka" Jørgensen genoptræner i øjeblikket i Premier League-klubben Brentford, selv om hans kontrakt med klubben udløb ved udgangen af juni.

Klubbens danske cheftræner, Thomas Frank, er ikke afvisende over for, at de to parter igen kan blive enige om en aftale, så "Zanka" kan trække den rød-hvide Brentford-trøje over hovedet igen.

- "Zanka" på sit topniveau er en interessant spiller, og der er en grund til, at vi hentede ham sidste år. Lige nu har vi tre stoppere til rådighed, og man ved ikke, hvad der sker i fremtiden.

- Men han skal være fit, og han skal også have lyst, siger Thomas Frank.

Ifølge træneren er forsvarsspilleren et par uger fra at være helt klar igen efter sin skade.

"Zanka" nåede at spille ti kampe på tværs af alle turneringer for Brentford i sidste sæson. Han var senest på banen i april.

Her viste han, at han stadig har niveauet til at spille på øverste niveau, mener Thomas Frank.

- Jeg kan klart se ham have en fremtid i Premier League, når han er top fit. Selv om han ikke spillede så mange kampe sidste år, som han og jeg håbede på, så trådte han ind med overbevisende præstationer, siger Thomas Frank.

Vil gerne behandle spillerne godt

På grund af forsvarsspillerens status som skadet, var det uaktuelt for Brentford at forlænge hans kontrakt, men klubben har ladet ham benytte alle tilgængelige faciliteter.

- Han har fået lov til at holde sig i gang og blive så fit som muligt. Som klub kan jeg godt lide, at vi behandler vores medarbejdere og spillere godt.

- Nu er han ved at være klar igen, og så håber jeg, at vi har givet ham den bedste platform at stå på. Så må vi se, hvad han vælger, siger Thomas Frank.

Som transferfri er "Zanka" ikke afhængig af at skulle finde en ny klub inden transfervinduets lukning ved udgangen af august.

I sidste sæson var også Jonas Lössl en del af Brentfords hold, da han tilsluttede sig klubben på en lejeaftale fra FC Midtjylland.

Men da han ikke havde udsigt til at blive førstemålmand, og Brentford gerne ville forfremme en af klubbens yngre målmænd, var der ikke grund til at jagte en forlængelse med Lössl, som også selv ønskede en hurtig afklaring, siger Thomas Frank.