Fodbold

Enighed i Brøndby: - Det skal stoppe nu

Niels Frederiksen, Mads Hermansen og Anis Ben Slimane tager stor afstand fra de voldsomme fanscener.

Søndagens Derby mellem FCK og Brøndby endte med at handle om alle de forkerte ting.

For selvom FCK sprudlede i Parken i 4-1-sejren, blev primært den dårlige opførsel fra enkelte tilskuere overskrifterne i de danske medier.

En række Brøndby-fans rev omkring 120 sæder af inde i Parken og kastede dem efter folk, men en efterfølgende episode i et tog stjal opmærksomheden.

Her kunne man på en video se de ubehagelige billeder fra en Brøndby-tilhænger, der tvang en FCK-fan til at tage sin trøje af og sidde i bar mave. Af den simple årsag, at han sad i en trøje fra den konkurrerende klub. Nu tager flere af Brøndby-stjernerne stor afstand fra episoden:

- Det er selvfølgelig aldrig sjovt at se. Uanset hvilken trøje man har på. Jeg håber ikke, at det er noget, der sker igen fremover, siger Mads Hermansen, der også sætter ord på de generelle scener fra kampen:

- Vi er rigtig kede af, at det kommer på klubbens renomme. At vi har den type fans. Vi ved godt, at det er en meget lille del af fangruppen, der gør de ting, men os spillere er selvfølgelig rigtig kede af, at det er noget, der foregår i vores klub. Og vi håber, at det er noget, folk vil tænke over at lægge fra sig, for det hører ingen steder hjemme. Hverken i sport eller i privatlivet, siger Brøndby-målmanden til TV 2 SPORT.

Slimane stemmer i

Også offensivprofilen Anis Ben Slimane blev ked af det, da han så videoen med episoden fra toget.

- Det er selvfølgelig ikke okay. Man skal have lov til at være fan af det hold, man vil. Det er klart, at der er en masse følelser på spil, men det skal aldrig munde ud i afpresning, vold og andre forfærdelige historier. Det skal stoppe med det samme.

Og lige som Mads Hermansen frustrerer det også den tunesiske landsholdsspiller, at de voldsomme fanscener stjæler så meget fokus.

- Det er selvfølgelig sindssygt irriterende, at det har fyldt så meget på det seneste. Og vi tænker jo alle sammen, at det skal stoppe med det samme. Det hjælper ikke fodbold. Og det hjælper ikke os spillere. Så vi vil rigtig gerne have, at det stopper med det samme.

Cheftræner siger også stop

Brøndbys cheftræner, Niels Frederiksen, har ikke set videoen, men da TV 2 SPORT fortæller ham om den, er han klar i mælet.

- Jeg har ikke set den, men det er utilstedelig opførsel uanset hvad, og folk skal have lov til at gå rundt i de trøjer, de har lyst til at gå rundt i.

- Vi skal have ryddet ud i alle de ballademagere, der ikke kan finde ud af at opføre sig ordentligt. Det går simpelthen ikke. Det må stoppe, så det må vi få ryddet op i, siger han til TV 2 SPORT.

Efter videoen begyndte at florere på internettet, valgte politiet at efterforske sagen som røveri.

Det er endnu uvist, om politiet har fundet manden, og hvad det i så fald vil få af konsekvenser.