Barcelona har overhalet Real Madrid, mener Morten Bruun

I weekenden spilles sæsonens første kampe i LaLiga, hvor det for nogle føles som en evighed siden FC Barcelonas seneste triumf.

For mange er det næsten ingenting.

For andre er det næsten uendeligt lang tid siden, Barcelona senest blev spansk mester.

Tre år er der gået! Og det kan ses på klubbens sommershopping, hvor adskillige tilføjelser til garderoben har sendt klubben meget tættere på rivalerne fra Real Madrid. Det vurderer TV 2 SPORTs fodboldekspert Morten Bruun, der for at illustrere jævnbyrdigheden har sammensat et ultimativt hold af spillere fra LaLigas største titelbejlere.

Bruuns sammensatte mandskab

Begrundelser præsenteres sidst i artiklen.

- Det hører med til forståelsen af Barcelonas ageren, at tre sæsoner uden et mesterskab er meget lang tid for lige netop den klub. De har handlet på en måde, der i vores del af verden kan virke dybt uansvarlig – men det er simpelthen ikke en option for den klub at konsolidere sig og leve med at blive nummer fire eller fem i nogle sæsoner. Det skal jeg love for, de har understreget med deres handler denne sommer, siger Morten Bruun.

Siden sidste sæson, hvor Barcelona blev nummer to med 13 point op til Real Madrid, har den catalanske storklub føjet otte nye spillere til truppen, og desuden meldes Marcos Alonso fra Chelsea tæt på et skifte i flere medier.

Nye Barca-spillere siden sidste sæson

 • Raphina (købt i Leeds)
 • Jules KoundĂ© (købt i Sevilla)
 • Robert Lewandowski (købt i Bayern MĂĽnchen)
 • Franck Kessie (fri transfer fra AC Milan)
 • Andras Christensen (fri transfer fra Chelsea)
 • Miralem Pjanic (tilbage efter udleje til Besiktas)
 • Inaki Pena (tilbage efter udleje til Galatasaray)
 • Alex Collado (tilbage efter udleje til Granada)

Samtidig har klubben kun realiseret ét reelt salg – af Philippe Coutinho til Aston Villa, hvortil han var udlejet før sommerferien. Ifølge Transfermarkt giver det samlet set et minus på 130 millioner euro, når man gør købs- og salgspriserne op ud fra ovenstående liste.

Alt i alt er klubbens økonomi så ringe, at Barcelona igen har haft problemer med at registrere sine nye spillere.

- Den mest chokerende transfer er Koundé (forsvarsspiller, red.). Han er god, men det virker næsten provokerende, at de henter ham, når de har så mange andre gode spillere til den position. Det er, som om de kan hente, hvem de vil. Og helt ærligt, så glæder jeg mig da mere til at se dem med de forstærkninger, de har hentet i forhold til deres hold i sidste sæson. Det er på én gang vanvittigt og dybt fascinerende, siger Morten Bruun.

Holder den gamle parole denne gang?

Knap sĂĄ voldsomt har de regerende mestre fra Real Madrid handlet.

Til gengæld har de ramt enormt præcist, mener Morten Bruun. Og i modsætning til Barcelona har Real Madrid faktisk en ny mand med på det ultimative hold i form af Antonio Rüdiger, der ligesom Andreas Christensen har forladt Chelsea på en fri transfer.

- Real Madrid har haft et godt og afbalanceret transfervindue, men det er bare ikke altid, at fodboldklubber på det her niveau kan løbe an på parolen if it ain’t broke, don’t fix it.

- Inden denne sæson har Real Madrid hentet ligaens dyreste spiller i Tchouameni, og med ham og Rüdiger har de sat ind, hvor de manglede forstærkning. Så de har gjort, hvad de skulle – og nu er det store spørgsmål jo, om det er nok. Jeg husker eksempelvis 2017, hvor Real Madrid virkede usårlige. De gik ind til sæsonen som forsvarende mester og splittede Barcelona ad med 5-1 i Super Cup-kampene, men Barcelona vandt alligevel LaLiga ganske suverænt knap et år senere.

Nye Real-spillere siden sidste sæson

 • AurĂ©lien Tchouameni (købt i Monaco)
 • Antonio RĂĽdiger (fri transfer fra Chelsea)
 • Alvaro Odriozola (tilbage efter udleje til Fiorentina)
 • Reinier (tilbage efter udleje til Dortmund)

Ligesom Barcelona har Real Madrid heller ikke realiseret nævneværdige salg, selvom de store navne Marcelo, Isco og Bale er fortid. Førstnævnte er i øjeblikket uden kontrakt, mens de to sidstnævnte er rejst videre uden beregning. Ifølge Transfermarkt fører det alt i alt til et minus på knap 60 millioner euro for denne sommers transferaktiviteter.

Real eller Barca?

Både bookmakerne og Morten Bruun forventer stor spænding om det spanske mesterskab, men de er ikke helt enige, når de vurderer udfaldet.

Mens bookmakerne har de forsvarende mestre som svag favorit, peger Bruun pĂĄ Barcelona som kommende mester.

- Jeg tror, Barcelona vinder LaLiga i den kommende sæson. Jeg synes virkelig, det er tæt mellem de to hold, men ingen vinder evigt. Real Madrid virker usårlige ligesom inden sæsonstarten i 2017. De vandt LaLiga ganske suverænt i sidste sæson, men det var altså også en sæson, hvor Barcelona underpræsterede – og det tror jeg ikke, de kommer til at gøre igen.

- Og så er der jo en dark horse i Atlético Madrid, der ikke er frygteligt langt efter de to andre. Joao Felix og Matheus Cunha viste et voldsomt potentiale i sidste sæson – dog i lidt for korte glimt. Men Atlético har bare et godt hold. Det har man, når en fyr som Daniel Wass har været så langt fra at få spilletid. Men ud over Atlético er der ingen mesterskabskandidater. Desværre. Det er forfriskende, når andre byder sig til, men lige nu ligner det bare en kamp om fjerdepladsen for alle andre.

Afstemning

Hvem vinder LaLiga?

Den ultimative opstilling

Herunder begrunder Morten Bruun valget af spillere til det kombinerede hold øverst i artiklen:

- PĂĄ mĂĄl skal vi have Thibaut Courtois. Han er selvskrevet, men derfra bliver det mere vanskeligt.

- På højre back har jeg ikke en fornemmelse af, at nogle af spillerne befinder sig i top-5 på deres positioner, men det må blive Dani Carvajal.

- I midterforsvaret er stor fan af Ronald Araujo, så han skal helt sikkert have den ene plads. Og så går jeg med Antonio Rüdiger som den anden. Det er i hård kamp med David Alaba, men Rüdiger har virkelig spillet stærkt for Chelsea, som han har forladt på en fri transfer. Det er en konge-signing, Real Madrid har lavet der.

- På venstre back synes jeg, at Jordi Alba er langt bedre end sit rygte. Han er voldsomt undervurderet – og jeg kunne godt forstå, da han var ude at sige, at han følte, det blev til en kæmpe fortælling, hver gang han lavede en fejl.

- På den defensive midtbane er Serqio Busguets også langt bedre end sit rygte – og alle dem, der synes, at han er færdig, kan spørge sig selv, hvorfor han er anfører på det spanske landshold. På samme position var Casemiro ikke så uundværlig for Real Madrid i sidste sæson, som han har været tidligere – og måske kommer han tilmed til at kæmpe for sin plads i den kommende sæson.

- De offensive pladser på midtbanen skal Pedri og Luka Modric have. Når man har set Modrics kamp mod Danmark i Parken, så bliver han nødt til at være med. Det var en masterclass. Og Pedri kan blive så god, som han vil. Der er kolossal forskel på det antal point, Barcelona får med og uden Pedri. Det er ikke tilfældigt, så det er nemt at vælge de to til det kombinerede hold.

Kasper Schmeichel tager sig af afslutningen fra Luka Modric. Video: TV 2 Sport

- Helt foran tager jeg Karim Benzema på bekostning af Lewandowski. Jeg tror, de begge kommer til at lave i nærheden af 30 mål i den her sæson. Det bliver det tætteste, vi kommer på en duel mellem to enorme stjerner, siden vi havde Messi mod Ronaldo. Det kan blive voldsomt spektakulært mellem de to.

- Ved siden af Benzema skal Vinicius Junior have pladsen til venstre. Til højre er det vanskeligere, men jeg ender med Ousmane Dembélé. På sine bedste dage er han virkelig, virkelig farlig. Jeg har ofte kommenteret ham og tænkt, at der kommer for lidt ud af det i forhold til, hvor mange gange han splitter modstanderne ad. Han kan lege sig ned til baglinjen, og så er det i øvrigt en præstation i sig selv, at han har overvundet Camp Nou og erobret den status, han har nu. Det er store forhåbninger, der hviler på en spiller, mange fans ønskede hen, hvor peberet gror for at bare et halvt år siden.

- Træneren skal være Carlo Ancelotti. Man kan ikke vinde både mesterskabet og Champions League og så blive forbigået her.

FC Barcelona indleder den nye LaLiga-sæson lørdag aften mod Rayo Vallecano, mens Real Madrid spiller sin første kamp søndag aften mod Almeria.

LaLiga-kampene vises direkte pĂĄ TV 2 SPORT X og TV 2 PLAY - se hele sendeplanen her.