Fodbold

AGF sælger profil

Albert Grønbæk er fortid i den aarhusianske klub.

En af AGF's stærkeste spillere skifter til norsk fodbold.

Lørdag oplyser Superliga-klubben på sin hjemmeside, at den sælger midtbanespilleren Albert Grønbæk til Bodø/Glimt.

AGF skriver, at det er det største spillersalg i klubbens historie.

- Det er en rigtig god mulighed for både Grønbæk og for os som klub. Vi sælger nu en af vores egenudviklede spillere videre ud i Europa i en tilfredsstillende handel for alle parter, og for spilleren selv er det en spændende og attraktiv klub han kommer til, siger sportschef i AGF, Stig Inge Bjørnebye.

Grønbæk har fået en femårig kontrakt, skriver Bodø/Glimt. Den 21-årige midtbanespiller har trods sin unge alder optrådt i 86 kampe på AGF's førstehold. Han har bidraget med otte mål og otte assist.

Hovedpersonen selv er også begejstret over sit skifte.

- Glimt er en helt fantastisk klub. Jeg fulgte klubben i fjor, og måden, man spiller fodbold på, tiltager mig helt vildt. Jeg er sindssygt glad, siger Grønbæk til sin nye klubs hjemmeside om skiftet.

Træder ind på norsk tophold

Grønbæk træder ind på et hold, der har oplevet stor succes i de seneste år.

Klubben har vundet de seneste to norske mesterskaber og kæmper lige nu for at blive en del af denne sæsons Champions League-gruppespil.

I kvalifikationens playoffrunde, som er den sidste inden gruppespillet, skal nordmændene op mod Dinamo Zagreb.

I sidste sæson imponerede Bodø/Glimt i Conference League. I gruppespillet ydmygede nordmændene Jose Mourinhos Roma-mandskab med en sejr på 6-1.

Senere fik Roma dog revanche. I kvartfinalen vandt Roma samlet 5-2 efter en 4-0-sejr i returkampen. Roma vandt senere turneringen.

Bodø/Glimt ligger i skrivende stund på andenpladsen i den norske liga.