Fodbold

En kolossal lettelse for Brøndby, siger ekspert

Det er et scoop for Brøndby at hente Daniel Wass hjem, vurderer TV 2 SPORTs fodboldekspert Morten Bruun.

Efter mere end 10 år i udlandet vender 33-årige Daniel Wass hjem til Vestegnen og Brøndby.

Danskeren kommer til klubben efter et halvt år i Atletico Madrid, hvor han grundet en skade kun spillede én officiel kamp. Derfor virker skiftet oplagt for alle parter.

- Skiftet er lige det, Brøndby har brug for. Klubben er i en presset situation, og det er et vigtigt statement at kunne præsentere en spiller af Wass' kaliber. Det er en kolossal lettelse for hele Brøndby-systemet at kunne præsentere sådan en spiller.

- Samtidig er det også et godt skifte for Wass med udgangspunkt i, at han ikke havde udsigt til ret meget spilletid i Atletico, fortæller Morten Bruun.

Eksperten forklarer uddybende, at planen med 33-årige Wass må være, at han skal spille et sted på midtbanen, og at han kan blive en stor gevinst for klubben.

Bør være fyldt med motivation

Flere stjerner er tidligere kommet til Superligaen uden nævneværdig succes, blandt andre Daniel Agger, Johan Elmander, Nicklas Bendtner, Rafael van der Vaart og senest Jack Wilshere.

Men Morten Bruun frygter umiddelbart ikke, at Daniel Wass bliver endnu en tilføjelse til samlingen.

- Wass kommer hjem til Danmark i en helt anden forfatning end nogle af de stjerner, der igennem tiden ellers er kommet til Superligaen.

- Og så er det enormt væsentligt, at Wass fortsat er en del af landsholdet, hvor han kæmper for en VM-billet. Det bør alene være rigelig motivation til at præstere.

Sikrer sig VM-billet

Landstræner Kasper Hjulmand har tidligere gjort det klart, at spilletid er et helt afgørende parameter, når han om nogle måneder skal udtage sin VM-trup.

Det har Daniel Wass selvfølgelig været klar over, og derfor er det vigtigt for danskeren, at han nu kigger ind i fast spilletid.

- Det eneste, der kunne afholde Wass fra at komme med til VM, ville være, hvis han ikke fik nok spilletid. Det gør han fra nu. Derfor kommer han også til at være blandt Hjulmands 26 udvalgte VM-spillere, hvis ikke han bliver skadet.

- Han stadfæster sin VM-billet med skiftet, men det er ikke sådan, at det var udelukket, at han kom med, hvis han var blevet i Atletico. Der havde chancen bare været noget mindre, fortæller Morten Bruun.

Daniel Wass har tidligere i karrieren spillet 99 kampe for Brøndby. Danskeren har også repræsenteret klubber som Valencia, Celta Vigo og Evian.

Han har spillet 43 kampe på det danske landshold siden sin debut tilbage i 2011.