Fodbold

Havde stort set opgivet karrieren - nu er "det uvirkelige" sket

Den tidligere Silkeborg-spiller Rasmus Carstensen troede ikke på en professionel karriere. Nu har han landet en stor europæisk aftale.

- Det er jo lidt skørt og uvirkeligt for mig. Det var ikke lige noget, jeg havde regnet med.

Ordene kommer fra den tidligere Silkeborg-profil Rasmus Carstensen. De efterfølges af et lille grin, der fint illustrerer, hvor vanvittigt det hele er.

Jeg tænkte, at jeg nok ikke ville klare cuttet

Rasmus Carstensen om overgangen til senior-spiller i Silkeborg

Rasmus Carstensen har netop skrevet under på en kontrakt med den belgiske klub KRC Genk. Har man fulgt med i den unge backs udvikling det seneste års tid, er der intet underligt i det skifte. Carstensen har været en stor profil.

Men kigger man bare lidt længere tilbage, er skiftet noget mere overraskende. Faktisk virkede et europæisk eventyr nærmest umuligt, hvis man spoler tiden bare tre år tilbage.

Troede ikke, han ville klare cuttet

I 2019 var Rasmus Carstensen andetårs U19-spiller i Silkeborg.

Seniorlivet begyndte at nærme sig, og det betød, at det så småt var tid til at drømme om en professionel kontrakt på førsteholdet.

Carstensen gjorde sit for at bevise sig, men troen på en seniorkontrakt var relativt lille.

- I løbet af efteråret begyndte jeg at tænke: ”Nå, okay. Jeg har indtil sommeren 2019 til at vise, at jeg er værdig." Der må jeg være ærlig og sige, at jeg nok tænkte, at jeg ikke ville klare cuttet, siger Carstensen til TV 2 SPORT.

- Det var ikke lige noget, jeg regnede med, må jeg sige.

Tilkæmper sig kort aftale

Derfor begyndte det så småt at ligne, at Carstensen skulle forlade Silkeborg uden en professionel kontrakt.

Men pludselig skete der noget.

I efteråret fik han chancen for at træne en smule med førsteholdet. Her gjorde han det med egne ord "fint", og han fortsatte sin træning med førsteholdet henover vinteren og foråret.

De "fine" præstationer sikrede ham en kort kontrakt på ni måneder.

- Det var måske ikke lige den længste aftale, men det var trods alt en aftale, jeg var stolt af, siger Carstensen.

Farvel til studie-tankerne

Herfra gik det stærkt.

Carstensen færdiggjorde 3.g på handelsskolen i Silkeborg, mens han på fodboldbanen kæmpede for en forlængelse af den korte kontrakt.

Der var nok ikke mange af mine holdkammerater fra Silkeborg, der tænkte, at jeg ville komme så langt

Rasmus Carstensen

I september 2019 kom forløsningen og det helt store vendepunkt for det unge talent.

- Jeg blev forlænget til en fuldtidskontrakt. Derfra begyndte jeg at overveje, om jeg måske skulle blive fodboldspiller alligevel i stedet for at tænke på, hvad jeg skulle studere på Aarhus Universitet, siger Carstensen.

Udvisning gav ham chancen

Kort forinden var han, ved Kent Nielsens ankomst som træner, blevet omskolet fra offensivspiller til højre back.

Her skulle han agere backup for førstevalget Svenn Crone. En udvisning til Crone betød, at Carstensen pludselig fik chancen fra start, og siden har han ikke set sig tilbage.

Siden dengang er det blevet til 89 optrædener for Silkeborg i Superligaen og 1. division for backen, der længe troede, at fodboldkarrieren var ved at drive væk.

Tirsdag bekræftede den belgiske storklub Genk, at de havde tilknyttet Carstensen på en kontrakt, der løber frem til sommeren 2026.

En foreløbig kulmination på en overraskende fodboldrejse for det 21-årige talent.

- Der var nok ikke mange af mine holdkammerater fra ungdom og starten af Silkeborg, der tænkte, at jeg ville komme så langt, som jeg er kommet allerede, siger han med et grin.

- Men det betyder ekstremt meget for mig. Det er en kæmpe klub i et stort fodboldland, som viser tiltro til, at jeg er god nok til at spille for dem. Det er jeg ekstremt stolt over.

- Jeg er stolt over at være blevet så god til noget, at andre synes, at det, jeg gør, er godt. Det er et kæmpe skulderklap.