Fodbold

Guardiola fik nok af spørgsmål om Haaland

Pep Guardiola opfordrer til, at fodboldverdenen for et mere nuanceret blik på, hvordan Erling Haaland præsterer.

Helt eller skurk.

Du kan ikke være begge ting på én gang, og du kan heller ikke være noget midt imellem. I hvert fald ikke hvis du hedder Erling Braut Haaland og netop har gjort din entré i Premier League.

Så snart han ikke scorer, vil folk sige, at han måske alligevel ikke er så god

Pep Guardiola

For alle øjne er rettet mod verdensstjernen, og det kan både være godt og skidt. Da målene udeblev i Community Shield-kampen mod Liverpool haglede kritikken ned over nordmanden, mens han ugen efter blev rost til skyerne for sine to mål mod West Ham.

Haalands cheftræner i Manchester City, Pep Guardiola, er godt og grundigt træt af den sort-hvide bedømmelse, og det lod han pressen forstå, da han fredag skulle svare på et spørgsmål om, hvordan angriberen har håndteret de seneste uger.

- Jeg er ikke hjemme hos ham, så jeg ved det ikke. Jeg ved det ikke.

- Jeg ved ikke, hvordan han har håndteret det, men det, jeg ser til træning, er, at han var rolig efter kampen mod Liverpool og West Ham. Men jeg kan fortælle jer én ting:

- Debatten vil vende tilbage. Lige så snart han ikke scorer, vil folk sige, at han måske alligevel ikke er så god. Sådan er vores verden i dag. Det handler om i dag, i dag, i dag, og det, der sker i dag, kan betyde verdens undergang. Det er ikke rigtigt, sagde Pep Guardiola lettere irritereret ifølge TV 2 Norge.

"Slap af, Pep. Slap af"

Spanieren, der tidligere har stået i spidsen for både Barcelona og Bayern München, fortæller, at han har lært at tackle de situationer, hvor der ikke er langt fra succes til fiasko.

- De dårlige øjeblikke har lært mig: Slap af, Pep. Slap af. Det går nok.

- Du må være rolig i de gode øjeblikke, men særligt i de dårlige, og jeg synes, Erling klarede sig godt efter både Liverpool og West Ham.

Lørdag skal Erling Haaland igen vise sit værd over for Pep Guardiola og resten af fodboldverdenen, når Manchester City på hjemmebane tager imod oprykkerne fra Bournemouth med danske Philip Billing på holdet.

Haaland skiftede i sommer til den lyseblå del af Manchester efter to særdeles succesfulde år i tyske Dortmund, hvor han scorede uhyggelige 86 mål på 89 kampe.

Tidligere i karrieren har den 22-årige normand spillet i Red Bull Salzburg og Molde.