Fodbold

Lewandowski henvendte sig til 'AC'

Andreas Christensen er skuffet over, at FC Barcelona ikke formåede at få alle tre point i sæsonåbneren mod Rayo Vallecano.

Det tager tid, når mange nye spillere skal spilles ind på et hold.

Hvis ikke de vidste det i FC Barcelona i forvejen, ved de det i hvert fald nu. Robert Lewandowski og Andreas 'AC' Christensen var to af de spillere, der lørdag debuterede for den catalanske storklub, da de efter en skuffende indsats måtte gå fra banen med kun ét point.

Undervejs forsøgte netop de to debutanter at optimere samarbejdet. Det skete, da Lewandowski under varmeopholdet i 1. halvleg henvendte sig til den danske landsholdsspiller.

- Vi prøvede bare at finde ud af, hvad der var bedst for os, og hvordan vi kunne finde hinanden bedst muligt. Når det er første kamp, er der ikke meget tid til at forberede, så alle er egentlig klar på det hele. I hvert fald til første kamp, siger Andreas Christensen og tilføjer:

- Det var egentlig bare for at prøve at gøre noget anderledes, end vi havde gjort indtil da. Det var egentlig det, og det er en af de ting, der bare skal rengøres lidt og være skarpere.

TV 2 SPORTs fodboldekspert Morten Bruun havde en teori om, at Robert Lewandowski, en af verdens allerbedste angribere, havde et ønske om at blive spillet mere i fødderne i de situationer, hvor Andreas Christensen skulle spille bolden fremad.

Flere gange efterfølgende forsøgte danskeren sig med en flad aflevering op gennem midten, hvor den polske stjernespiller trak tilbage på banen for at modtage bolden i fødderne.

Manglede "lidt af det hele"

Justeringen var ikke nok til at sikre Barcelona sejren i kampen mod Rayo Vallecano, hvor også Franck Kessié og Raphinha fik debut for "Blaugrana".

Barcelona spillede 0-0 mod Rayo Vallecano i sæsonpremieren. Video: Kasper Wilkenschildt Skipper

0-0 var resultatet, og det er ikke ligefrem noget, som 26-årige Andreas Christensen er tilfreds med.

Hvad mangler I i aften?

- Lidt af det hele. Defensivt var det egentlig okay. De er ikke så farlige. Der er nogle få situationer, men det er også selv, der er skyld i det. Jeg er selv indblandet i en af dem. Vi spillede ikke med det flow, vi gerne ville, så der skal lige renses lidt op. Så det var lidt skuffende, kan man godt sige.

- Vi forventer at vinde. Specielt med den kvalitet, vi har oppe foran. Der er en masse småting, der lige skal styr på, siger Andreas Christensen, der selv blev skiftet ud efter en time.

Andreas Christensen og Barcelona skal i aktion igen i næste weekend, hvor de møder Real Sociedad på udebane.

LaLiga

LaLiga
PositionHoldnavnKVUTFI+/-P
1141211335+2837
21411213314+1935
3148241917+226
4147342414+1024
5147342114+724
6147341712+524