Fodbold

Inden vi spurgte OB-træner til fyring, bad han TV 2 lege en leg

TV 2 SPORT har været til OB-træning dagen efter nederlaget til Brøndby. Her var træner Andreas Alm overraskende rolig.

Der kommer han, Andreas Alm.

OB-træneren, der har hentet ét point siden Superliga-starten, har lige set sit hold træne. Det er dagen efter et nederlag til Brøndby. De fleste havde nok forventet en mut svensker, men det er alt andet end tilfældet.

Han bør være fortid. Truppen har brug for noget nyt

Mads Junker om Andreas Alm

TV 2 SPORT og TV 2 Fyn har stillet op og gjort klar til interview, men først vil Alm lege en lille leg.

”Det er TV 2 og TV 2 Fyn, ikke sandt?”.

Vi nikker.

”Så det er nationalt og regionalt?”.

Vi nikker igen.

”Så synes jeg, at I skal slå sten-saks-papir om, hvem der starter”, lyder det med et stort grin.

TV 2 og TV 2 Fyn måtte slå sten-saks-papir om, hvem der fik interview med Andreas Alm først. Video: TV 2 SPORT

Her kan man tale om at udstråle overskud i en presset situation.

Mindre paffe går vi i gang. ”Sten, saks, papir”. Efter to forsøg får TV 2 Fyn lov at starte, så I, kære læsere, må vente på Andreas Alm. Jeg lover, vi vender tilbage.

Ikke set lignende siden nedrykning

Til træningen er flere regionale medier mødt op. Fyens Stiftstidende, TV 2 Fyn og fanmediet OBstruktion.

Alle er enige om, at bekymringen er stor.

- Jeg har ikke oplevet en lignende situation, siden de rykkede ned for snart 25 år siden. De er nogenlunde samme sted med den samme start på sæsonen, som har været meget skidt, siger Leif Rasmussen, der er sportsredaktør på Fyens Stiftstidende og følger holdet tæt.

- For nogle år siden havde de en lignende start. Der fik de det reddet, men jeg tvivler på, at de får det reddet denne gang, lyder de dystre meldinger.

"Det er ikke sjovt at være OB-spiller"

Kigger man på fakta, bør alvoren også være ganske klar. Fem kampe, ét point og flere, store personlige fejl.

Jeppe Tverskov, anfører i OB, er også mødt op i Ådalen. For ham står den på let træning, fordi han var i kamp søndag. Reserverne får lov at træne igennem. Derfor har han tid til at svare på spørgsmål. Også her er meldingen klar.

- Det er ikke sjovt at være OB-spiller lige nu – specielt ikke dagen efter et nederlag, hvor man er meget frustreret. Vi er frustrerede, fordi vi skal bruge flere point, siger Tverskov.

Hvor er Alm?

Da træningen begynder, er Andreas Alm ikke at se. Heller ikke, da alle spillere er på banen, er der noget syn af svenskeren.

Først efter godt 20 minutter dukker han op. Det er normal procedure, at Frank Hjortebjerg, assistenttræneren, står for træningen, lader OB os forstå.

Et kort øjeblik er Leif Rasmussen, manden der har fulgt OB i en årrække, ellers ved at lede tankerne hen på en mulig fyring, da undertegnede spørger ham, om det er normalt, at Alm ikke er dukket op.

De tanker bliver sparket til hjørne.

Træningen indledes med et par tjat til bolden og en trykket stemning, men særligt én øvelse får spillernes humør i top.

I fire hold skal OB’s udvalgte konkurrere. En spiller kaster et langt indkast, som skal tages ned og sendes i mål af makkeren. Hurtigt bliver der hånet på kryds og tværs, og for en stund er det ikke til at se, at det fynske flagskib ligger sidst i Superligaen.

Der var godt humør under øvelsen, som indebar lidt konkurrence. Video: TV 2 SPORT

Tilbage til Alm

Træningen foregår med sol fra en skyfri himmel, og det passer i det hele taget godt til Andreas Alms humør – svenskeren, som vi nu er tilbage ved.

Da sten-saks-papir-legen er slut, er han klar til at stille op til interview – igen med en munter mine.

- Du tog ikke saks. Det er ikke godt at tabe på saks. Du tabte på sten – det er okay, siger han med et glimt i øjet inden spørgsmålene starter.

Helt naturligt bliver stemningen mere alvorlig, men Alm fremstår rolig interviewet igennem, om end han ikke er meget for at svare på spørgsmål om fyring og pres.

Det samme, kedelige svar

Tror du på, at du er den rigtige træner i OB?

- Det er et spørgsmål, som jeg ikke vil gøre til et tema. Jeg forstår retorikken. At være fodboldtræner er en speciel position på arbejdsmarkedet. Jeg har valgt ikke at gøre det til et tema. Hvis man bruger lang tid på at tænke over, hvad andre siger og svare på spørgsmål om angst eller pres, er det ikke konstruktivt for spillerne, siger Andreas Alm.

Har du opbakning fra ledelsen?

- Normalt siger en træner, at hvis man har jobbet, har man opbakning, og hvis du ikke har jobbet, har du ikke opbakning.

- Men for mig har jeg ikke gjort det til et tema. Hvis jeg skal bruge tid på det før, under eller efter, er det ikke godt. Det er bedre at gøre mit arbejde. Det skal jeg gøre 100 procent.

Føler du, at du sidder helt trygt i sædet som OB-træner?

- Det er tredje spørgsmål om det samme, og det bliver samme kedelige svar. Jeg vil ikke gøre det til et tema. Det bliver ikke konstruktivt og effektivt for OB. Det sekund, træneren taler om det, tror man, at man er på vej ud, og det er jeg ikke.

Spillerne står bag ham, men det bør de ikke...

Spørger man spillerne, kan Alm kan da også være lige så rolig, som han virker.

Bakker I stadigvæk op om Andreas Alm som træner?

- Ja, det gør vi. Lige nu er vi ramt lidt på selvtilliden, men i forhold til det taktiske og træneren er der ikke noget galt, siger Jeppe Tverskov.

... men står det til TV 2 SPORTs fodboldekspert Mads Junker, bør tilliden ikke være så stor. Tværtimod.

- Han bør være fortid. Truppen har allerede nu brug for noget nyt at se på. Sådan er det desværre for trænerne i fodboldens verden. Det er deres lod. Det er dem, man kan skifte ud. Det er sværere at skifte spillerne ud, siger Mads Junker.

Indtil videre har de ikke lyttet i Ådalen, men mon ikke kampen mod Horsens på mandag er en smule vigtig…