FCK vinder første slag om CL-billet

FCK var på vej mod en 2-0-sejr over de tyrkiske mestre Trabzonspor, men et FCK-ben kom i vejen for en perfekt aften i Parken.

FCK's drøm om endnu en Champions League-deltagelse lever i bedste velgående.

Tirsdag aften vandt københavnerne 2-1 over Trabzonspor i holdenes første af to playoffkampe om en plads i gruppespillet i Champions League.

Der er returkamp i Trabzon i Tyrkiet onsdag 24. august.

FCK - Trabzonspor 2-1

  • 9' 1-0 Viktor Claesson (assist: Rasmus Falk Jensen)
  • 48' 2-0 Lukas Lerager (assist: Denis Vavro)
  • 79' 2-1 Anastasios Bakasetas (assist: Abdulkadir Omur)
  • Tilskuertal: 27.720 tilskuere

Sådan forløb kampen

Af Ritzau

I de seneste dage har FCK-spillerne og træner Jess Thorup lagt vægt på vigtigheden af at komme i Champions League.

Det er en del af selvforståelsen i klubben, uanset om FCK på skuffende vis har tabt til Horsens, Viborg og Randers i de seneste uger i den hjemlige andedam.

De jyske øretæver virkede dog til at være glemt tirsdag aften, hvor FCK viste en bedre udgave af sig selv.

FCK kom foran 1-0 på et mål af den formstærke svensker Viktor Claesson, som blev sat perfekt op af Rasmus Falk Jensen.

Claesson kombinerede selv med Falk og afsluttede fladt og hårdt. FCK udnyttede passivt tyrkisk forsvarsspil i situationen.

Det kunne være blevet til flere mål i første halvleg for FCK, men Hakon Haraldsson brændte ved bageste stolpe, og der var ikke nok power i et langskud fra Falk.

Thorup ikke helt tilfreds

Mathew Ryan fik debut i FCK-målet, men australieren havde ikke meget at lave i første halvleg.

Dog var tyrkerne flere gange ved at blive farlige på omstillinger, da FCK mistede bolden på egen banehalvdel flere gange.

Det fik Thorup til at fare op og gestikulere, og der var også en let hovedrysten fra FCK-træneren.

Mens Andreas Cornelius, som havde det svært som frontangriber for Trabzonspor, blev modtaget pænt af FCK-fansene, var der buhråb, hver gang Jens Stryger Larsen modtog bolden.

Den danske Trabzonspor-back har en fortid i Brøndby, og det er ikke glemt i hovedstaden. Stryger virkede dog upåvirket af tilråbene.

Lerager på pletten

I anden halvleg gentog historien sig med et tidligt FCK-mål. Denne gang var det Lukas Lerager, som bugserede bolden i nettet ved bageste stolpe efter et hjørnespark, som Denis Vavro havde snittet videre.

Den nu ret solide føring lod til at vække det tyrkiske mesterhold en smule. Inden for to minutter fik udeholdet to store chancer.

Først hamrede indskiftede Djaniny på kassen, men Ryan viste sikre hænder og greb bolden. Minuttet efter headede Abdülkadir Ömür lige over mål på tyrkernes hidtil største chance.

Derefter fik FCK bedre styr på defensiven igen. Cornelius var godt pakket ind af Vavro og tilbagevendte Davit Khocholava i det centrale FCK-forsvar.

Desuden spillede Carlos Zeca for første gang fra start, og FCK-anføreren havde sammen med Falk og Lerager godt styr på den centrale midtbane, selv om tyrkerne havde bolden mest.

FCK uheldige

Djaniny headede på mål efter 76 minutter, men igen var Ryan på plads med en god parade.

Det lykkedes Trabzonspors Anastasios Bakasetas at få reduceret til 1-2 på et langskud efter 79 minutter. Khocholava rettede skuddet af med sit ben, så det snød Ryan i FCK-målet.

Der blev ikke scoret flere mål, og dermed er spændingen intakt før returkampen i Tyrkiet.