Fodbold

Joachim Andersen får støtte efter trusler og hadbeskeder

Både Premier League og selskabet Meta er på Joachim Andersens side. Snart vil det lokale politi også modtage en anmeldelse fra Crystal Palace.

- Jeg håber, at Instagram og Premier League gør noget ved det her.

Joachim Andersen har efterlyst handling efter at have modtaget trusler og hadbeskeder på de sociale medier, og nu er den danske fodboldspillers bønner blevet hørt.

Ifølge den britiske tv-station BBC er Premier League opmærksom på de mange hadefulde beskeder til Joachim Andersen efter Crystal Palaces kamp mod Liverpool mandag, hvor Andersen var involveret i en episode, der udløste et direkte rødt kort til Liverpools Darwin Núñez, og fodboldligaen vil rette henvendelse til både Andersen og Crystal Palace for at yde hjælp.

Også Meta, ejeren af Instagram og Facebook, er i kontakt med den danske landsholdsspillers lejr, oplyser en talsperson fra selskabet til BBC.

- Vi har strenge regler mod mobning og chikane, og vi er i direkte kontakt med Joachims lejr i denne sag.

- Fordi direkte beskeder er private rum, leder vi ikke proaktivt efter hadbeskeder eller mobning i samme grad, som vi gør andre steder, og vi har brug for, at nogle indberetter beskeden i appen, før vi kan tage affære.

- Intet vil løse dette problem over natten, men vi fortsætter vores arbejde med industrien og regeringen for at hjælpe med at holde vores samfund fri for overgreb, lyder det fra talspersonen fra Meta.

Ifølge B.T.s oplysninger har Crystal Palace tænkt sig at melde flere af beskederne til politiet.

Hundredvis af undersøgelser er i gang

26-årige Joachim Andersen er dog langtfra den eneste spiller i Premier League, der har modtaget trusler og hadbeskeder.

Sidste år kunne et studie ifølge BBC vise, at 44 procent af spillerne i den bedste engelske fodboldrække modtog hadbeskeder online.

I marts i år lød det fra Premier League, at den havde åbnet flere end 400 undersøgelser af hadbeskeder sendt til spillere, managere og kampledere i ligaen samt deres familier det seneste år.

Lykkes det at finde frem til en afsender og vedkommende efterfølgende bliver dømt for en hadforbrydelse, kan han/hun også blive udelukket fra kampe i England. Det kom frem i juni i år ifølge BBC.

Det er godt to år siden, at Premier League lancerede sit system til indberetning af trusler og hadbeskeder modtaget online.

I Storbritannien arbejdes der på nye love om internetsikkerhed, men indtil en ny premierminister er på plads i efteråret, er arbejdet sat på pause.

TV 2 SPORT har uden held forsøgt at få en kommentar fra Crystal Palace. Joachim Andersen har ikke ønsket at tale med TV 2 SPORT i dag, tirsdag.