Fodbold

Tysk legende lovpriser dansk stortalent

Den tidligere tyske landsholdsangriber Miroslav Klose lovpriser Rasmus Højlund efter weekendens præstation.

Han har været tæt på ustoppelig siden ankomsten til Østrig, Rasmus Højlund.

Den 19-årige danske angriber tog i januar skridtet fra FC København til den østrigske klub Sturm Graz, og det har mildest talt været succesfuldt.

Så sent som i weekendens kamp mod Altach leverede Højlund både et mål og en assist. En præstation, der har fået modstanderholdets cheftræner, den tyske legende Miroslav Klose, til at lette på hatten.

- Han er en interessant spiller med en god timing. Han bevæger sig godt mellem linjerne, løber dybt og kombinerer godt med sine holdkammerater. Jeg bryder mig faktisk ikke om at sige noget om unge angribere, men her kan jeg klart sige: Rasmus Højlund kan få en god karriere, siger Klose til det østrigske medie Kronen Zeitung.

Klose er med 121 mål i Bundesligaen og 71 fuldtræffere for landsholdet om nogen en mand, der ved noget om at score mål, og noget kunne tyde på, at Højlund også har oparbejdet lignende evner.

Rasmus Højlund har siden sit skifte spillet 20 betydningsfulde kampe for Sturm Graz, og det har været med 12 mål og 4 oplæg til følge.

I sin tid i FC København spillede angriberen 32 kampe og scorede 5 mål.

Allerede efter få uger i Østrig stod det klart, at Sturm Graz havde hentet en spiller med et potentiale af en vis størrelse. Fire mål i de første tre kampe.

"Han mindede mig hurtigt om Haaland"

I april talte TV 2 SPORT med fodboldredaktøren på Kronen Zeitung, og han kunne fortælle, at den danske angriber på kort tid var blevet ganske populær.

- Fansene elsker ham. Han giver alt, hvad han har, og det bliver påskønnet i klubben. Det er ikke et nemt system at spille i, men han har virkelig tilpasset sig hurtigt.

Faktisk kunne Lober se en sammenligning mellem Rasmus Højlund og den norske superstjerne Erling Braut Haaland, der tidligere i karrieren har slået sine folder i den østrigske liga.

- Jeg så hans første træning, og han mindede mig hurtigt om Haaland. De er begge hurtige, høje, aggressive, venstrebenede og rendyrkede målscorere, sagde Michael Lober.

I denne sæson har Rasmus Højlund indtil videre spillet syv kampe og scoret seks mål. Heriblandt to kasser mod mesterholdet Red Bull Salzburg.

Han er de seneste uger blevet sat i forbindelse med et skifte til klubber som Newcastle og Club Brügge, men danskerens sportsdirektør, Andreas Schicker, har tidligere på måneden udtalt, at han skal "ingen steder".