Dansker lægger sig fladt ned efter hadbesked til Andersen

En digital kriserådgiver støtter Joachim Andersens beslutning om at dele hadbeskederne med brugernes identitet.

Joachim Andersen modtog mellem 300 og 400 hadbeskeder mandag aften.

Det gjorde han, fordi han var involveret i en situation med Liverpool-spilleren Darwin Nunez, der nikkede danskeren en skalle og fik direkte rødt kort.

Det har været en sindssyg ubehagelig dag, når man får en dødstrussel hvert kvarter

Dansker, der sendte en hadbesked til Joachim Andersen

Og selvom Andersen spillede en pragtkamp for Crystal Palace i 1-1-kampen på Anfield, var det tilsvininger, der fyldte hans Instagram-indbakke i de efterfølgende timer.

Landsholdsspilleren valgte at dele 17 forskellige eksempler på hadbeskederne, hvor han ikke havde sløret brugernes identitet.

TV 2 SPORT henvendte sig til flere af brugerne, hvoraf en enkelt gerne ville forklare, hvorfor han havde skrevet til Joachim Andersen.

Danskeren, der gerne vil være anonym - TV 2 er bekendt med hans fulde identitet - er ked af den besked, han sendte til Premier League-spilleren. Herunder fremgår hele hans forklaring:

- Jeg er fodboldfan af højeste kaliber, og det gælder især Liverpool. I går (mandag, red.) tog det over for mig, og jeg lod mig rive med af mine følelser, hvilket var yderst uacceptabelt, og jeg fortryder det rigtig meget.

- Med det sagt, så føler jeg også, at jeg i min besked, sammenlignet med de andre, som Joachim lagde ud på Instagram, holdt bolden på egen banehalvdel.

- Jeg går ikke ind for at skrive sådanne beskeder, men dødstrusler kommer jeg ALDRIG til at skrive. Og derfor føler jeg også, at det er meget mærkeligt, at min vrede, men kun holdningsfyldte besked kommer i samme bås som de andre dødstrusler.

Tak for jeres positive reaktioner i går. Ingen skal modtage hadbeskeder

Joachim Andersen, fodboldspiller

- Det er dog stadig en meget uacceptabel opførsel af mig. Jeg har slettet min besked og skrevet en lang undskyldning til Joachim, og så har jeg bestemt lært af min fejl. Jeg vil gerne være med til at sætte fokus på dette emne, skriver brugeren til TV 2 SPORT.

Brugerens besked til Joachim Andersen bar ikke præg af trusler, men vedkommende gjorde på anden vis opmærksom på sin utilfredshed.

Brugeren begyndte at modtage dødstrusler

Andersens beslutning om at offentliggøre brugernes identiteter var ikke uden konsekvenser, fortæller brugeren i en ny besked til TV 2 SPORT:

- Jeg har fået over 20 dødstrusler i dag (tirsdag, red.) på min egen Instagram, hvilket jeg ikke finder acceptabelt. Især ikke, da min besked ikke var i nærheden af en dødstrussel mod Joachim.

- Jeg ved godt, det ikke er Joachims intention, men når man har næsten 100.000 følgere, burde man overveje, at folk vil gå ind på de forskellige beskeders afsendere for at skrive, og derfor burde han have sløret navnene.

- Det har været en sindssyg ubehagelig dag, når man får en dødstrussel hvert kvarter.

TV 2 SPORT har set en række af beskederne. En af dem indeholder blandt andet en direkte trussel på livet - andre er af nedladende karakter.

Ekspert er overrasket, men støtter Andersen

De beskeder, der er landet i vedkommendes indbakke, kommer bag på Kathrine Emme Thielke. Hun er digital kriserådgiver og har stor erfaring med lige netop dette emne.

- Jeg er overrasket over, at det er så meget. Det er meget normalt, at man får en ret høj mængde af trusler, når man er en kendt person, men at helt almindelige mennesker får dødstrusler, er jeg overrasket over.

- Men det viser også, at det er skruen uden ende. Det er en dårlig cirkel, så man skal jo undgå, at det overhovedet kommer hertil, siger hun til TV 2 SPORT.

Forklaringen kommer med en henvisning til, at Joachim Andersens formål jo netop var, at hadbeskeder og trusler skulle stoppe.

I stedet endte hadbeskederne bare hos de profiler, der startede med at tilsvine den danske landsholdsspiller.

Det ændrer dog ikke på det faktum, at rådgiveren støtter Andersens beslutning om at offentliggøre brugernes identitet.

- Jeg kan faktisk godt forstå ham. Det er ikke noget, jeg normalt vil anbefale, fordi det er en form for selvtægt. Og man får at vide, at man skal kunne tåle lidt mere end os andre, når man bliver en offentlig person.

- Men det kan også blive for meget, og det, han gør her, er også at vise, hvor meget det betyder. Og det får endnu større betydning, når han lader navnet være der, forklarer Kathrine Emme Thielke.

TV 2 SPORT har været i kontakt med Joachim Andersens medierådgiver, Morten Crone, men den danske fodboldstjerne ønsker ikke at kommentere yderligere på sagen.

Dog har han skrevet følgende på Instagram onsdag:

- Tak for jeres positive reaktioner i går. Ingen skal modtage hadbeskeder. Lad os sammen stoppe hadet på internettet, skriver Joachim Andersen.