Fodbold

Dansk direktørs sviner til Barca cirkulerer nu i spanske medier

De spanske aviser viderebringer nu citater fra Spillerforeningens direktør, der har udtrykt støtte til Martin Braithwaite samt kritik af FC Barcelona.

- Den behandling, som Martin oplever, er komplet urimelig. Noget, der vel ligger et sted mellem mobning og chikane. Det er beskæmmende, hvordan FC Barcelona forsøger at presse ham ud af sin kontrakt.

Sådan lød ordene fra Spillerforeningens direktør, Michael Sahl Hansen, i et interview med B.T. tidligere på ugen.

Hårde - men velsagtens rimelige - ord mod Braithwaites klub. Ord, der kommer i kølvandet på nogle måneder, hvor den catalanske storklub har gjort stort set alt for at fryse danskeren ud af klubben.

Men Martin Braithwaite har to år tilbage af sin kontrakt, og ifølge de spanske medier er hans intention at færdiggøre sin kontrakt - eller som minimum få de penge, han er berettiget til, såfremt et klubskifte skulle komme på tale.

Michael Sahl Hansens kritik af Barcelonas ageren er torsdag nået frem til den spanske presse. Citaterne har således været bragt i tre af de største aviser i Spanien, som skriver følgende i deres artikler:

Mundo Deportivo, stor sportsavis i Barcelona

- Selvom han godt ved, han ikke har en plads i truppen, hænger Braithwaite fast i de to år, han har tilbage af sin kontrakt med Barcelona.

- Han holder fast i, at han vil blive i klubben med under to uger tilbage af transfervinduet, og mens han venter på nyt omkring sin situation, har Braithwaite modtaget støtte fra hjemlandet af Michael Sahl Hansen, Spillerforeningens direktør, som kritiserer Barca hårdt for behandlingen af angriberen.

SPORT, stor sportsavis i Barcelona

- Barcelona er meget utilfreds med Braithwaites attitude, men nu har han modtaget støtte fra Danmark gennem Spillerforeningens direktør, Michael Sahl Hansen, som giver Barcelona hård kritik for behandlingen af spilleren.

OK Diario, et af Spaniens største tabloidmedier

- Barcelona fortsætter med at skubbe Martin Braithwaite ud af døren, og klubbens behandling af den danske fodboldspiller krydser nu landegrænser.

- Michael Sahl Hansen, direktør for Spillerforeningen i Danmark, har har været ude med hård kritik af klubbens behandling af en spiller, der bare ønsker at opfylde den resterende del af sin kontrakt med Barca.

Fælles for de tre store aviser er også, at de viderebringer Hansens citater, hvor Barcelona modtager kritik.

Martin Braithwaite har ikke selv udtalt sig vedrørende situationen i de seneste mange uger.

Onsdag aften delte han dog et billede af sig selv i en Barcelona-trøje på sin Instagram-story med ordene "tunnelsyn". Dermed tyder intet på, at den danske landsholdsspiller er på vej væk fra storklubben.

Legende kritiserer også Barca

Barcelona har de seneste måneder modtaget en del kritik fra nær og fjern. Nu har en af tidens bedste fodboldspillere, Marco van Basten, også været ude at give Barca en hård medfart.

Det kommer som følge af rygterne om, at Barca også forsøger at tvinge landsmanden fra Holland Frenkie de Jong ud af klubben:

- Præsident Laportas opførsel er uacceptabel. Han omtaler sine spillere negativt i pressen for at slippe af med dem. Det er en meget kritisabel opførsel. Johan Cruyff ville skamme sig, siger van Basten ifølge OK Diario.