Fodbold

Et af sæsonens højdepunkter indtraf i Vigo

TV 2 SPORTs fodboldekspert Mads Junker kigger i denne klumme nærmere på Luka Modric.

Weekendens historie

Mægtige Modric

Lørdag aften gæstede Real Madrid de lyseblå fra Celta Vigo, og selvom det var første kamp for de regerende mestre uden den magiske midtbanetrio Casemiro, Modric og Kroos, var der alligevel særligt et øjeblik med én af de tre vise mænd, som vil indprente sig i erindringen for dem, der kiggede med.

Målkongerne Benzema og Aspas åbnede opgøret - og deres målkonto for sæsonen - fra straffesparkspletten, men derefter var det Luka Modric, der satte sit aftryk på den berusende fodboldkamp i Galicien. Med et roligt træk fik han Tapia til at sætte sig på halen, og sekundet efter brugte han Nunez som sigtepæl, da han i fuld balance sendte sin afslutning i en blød bue op over den spanske forsvarsspiller og ind i netmaskerne.

Agustin Marchesin var naglet til jorden imellem de to stolper og kunne blot overvære et øjeblik af magi udspille sig på nærmeste hold. Scoringen bragte Real Madrid tilbage i kontrol af opgøret, og pause-teen smagte derfor noget sødere for Ancelottis mandskab.

Hjemmeholdet var dog ikke færdige med at volde problemer for Real Madrid, og der skulle - igen - en fantastisk aktion af Luka Modric til, førend opgøret endegyldigt blev lagt i seng. Med en splittende aflevering fra egen banehalvdel sendte han Vinius Jr. afsted på et solotogt, og den smilende brasilianer omsatte den perfekt leverance på behørig vis.

Kampen var lukket, og en scoring mere fra Valverde understregede blot Los Blancos’ gode start på sæsonen, men scenariet, der indtraf efter 77. minutter, vil stå tilbage som et evigt minde for særligt Luka Modric samt alverdens tv-seere.

Det patriotiske og medlevende hjemmepublikum rejste sig i respekt for den aldrende kroat, da udskiftningstavlen lyste op med nummer 10. Til stående ovationer forlod Modric banen, og den gestus er meget få spillere forundt at opleve i sin karriere. Nuvel, scenen var ikke Camp Nou eller Anfield, men tilskuerne på Balaidos genkender klasse, når de ser det.

- Det var virkelig dejligt, og det gør mig glad, når folk anerkender mit arbejde. Jeg kan kun takke for det, sagde Modric selv efter kampen

Modric overstrålede alt og alle, da han efter pausen svingede dirigentstokken mod Danmark i Nations League i Parken, og stabiliteten i præstationerne fra den lille tekniker er så latterlig høj, at han hæver sit eftermæle højere og højere op mod toppen af de bedste midtbanespillere, der har optrådt på kloden.

Om lidt mere end fem uger fører Modric an, når Kroatien og Danmark udkæmper en direkte duel om førstepladsen i Nations League gruppen, og fastholder han sit nuværende niveau, får Kasper Hjulmand i dén grad brug for hele sin taktiske værktøjskasse for at lukke playmakeren ned.

Weekendens højdepunkt

Barcas angrebsmaskine

Efter en pauver indsats hjemme mod Rayo Vallecano var de første bekymringer omkring Xavi’s “nye” FC Barcelona allerede taget til forud for opgøret på Reale Arena mod Real Sociedad. Godt nok havde Blaugrana ikke tabt en eneste af de seneste 14 kampe mod Imanols mandskab - hvoraf hele 12 kampe var endt med catalansk sejr - men fornemmelsen efter den første kamp i sæsonen var, at Xavi fik flere spørgsmål end svar i det opgør.

Den tidligere midtbanedirigent valgte at skifte til et tremandsforsvar i opgøret søndag aften, og den disposition gjorde det langt nemmere for Andreas Christensen at komme til sin ret, da han fik hjælp af hurtige og duelstærke Araujo, alt imens den danske forsvarsspiller fortsat må lide under, at Xavi ser et potentiale i Eric Garcia, som få andre også ser.

Robert Lewandowski fik scoret sit første sæsonmål - endda det hurtigste i hans klubkarriere, i kampens første minut, men det var Real Sociedad og David Silva der skabte et hæsblæsende opgør i kampens første time. Højt pres, tekniske lækkerier og masser af taktiske småjusteringer gjorde det til sæsonens bedste kamp hidtil i LaLiga, men modstanden ebbede ud da kræfterne slap op hos hjemmeholdet. Xavi fornemmede at La Real var i tovene, og med indskiftningen af Ansu Fati og Raphina satte han et direkte stød ind i mellemgulvet på sin trænerkollega.

Et kvarter senere førte FC Barcelona med tre mål, og Ansu Fati havde med to assist og en enkelt scoring en stor andel i den knockout Barca uddelte til baskerne. Kan den spanske vidunderdreng bygge videre på den halve time han spillede søndag aften, venter der alle LaLiga-fans nogle ekstraordinære øjeblikke, når Fati, Gavi og Pedri kan blive det næste årtis gyldne trio.

Hvad skal vi glæde os til i den kommende uge?

Søhøjlandet på den anden ende

Torsdag aften skal Silkeborg forsøge at sende HJK Helsinki tilbage til Finland med en fly- og Conference League billet i bagagen.

Det første opgør blev voldsomt forandret, da Silkeborg blev reduceret til 10 mand, men inden da havde vist, at de danske bronzevindere var bedre end deres finske modstandere. Lykkes missionen, kan Kent Nielsen og hans hold se frem til stærk modstand i Europa League, og mens der vil blive grædt med det ene øje ved et samlet nederlag, kan der dog stadig smiles med det andet, for Conference League-gruppespillet vil i stedet vente på de røde fra Søhøjlandet.

I den turnering vil Silkeborg have betydeligt større chance for avancement og point til den danske koefficient rangliste, som Randers bl.a. lykkedes med i sidste sæson.

Målet er dog klart torsdag aften på et fyldt JYSK Park; en sejr og så må de “større” modstander i Europa League ellers lære, hvordan Vallys, Helenius og Jørgensen kan spille hvirvelvindsfodbold på kunstgræsset i Silkeborg.

Se kampen fra klokken 18.25 på TV 2 SPORT X og TV 2 PLAY.