Fodbold

Øjenvidne i Dortmund: - Tydeligt at se, hvad det handlede om

En gruppe med både Brøndby- og Dortmund-fans var mandag på jagt efter FCK-tilhængere i det centrale Dortmund.

Flere medrejsende FCK-fans fik mandag aften en voldsom overraskelse i Dortmund.

Dagen før Champions League-premieren mod Borussia Dortmund blev danske fans opsøgt af andre danskere. En gruppe Brøndby-fans var nemlig også at finde i Dortmund, og sammen med Dortmund-fans opsøgte de FCK’ere, de kunne overfalde.

Det bekræfter tysk politi over for BT og Ekstra Bladet, mens Martin Schmidt, journalist på bold.dk, fortæller følgende til TV 2 SPORT.

- Jeg og to kollegaer sad på en restaurant i den centrale bydel, og vi oplevede en gruppe på 50 personer komme gående. Meget konfrontatorisk, meget opsøgende. Man kunne tydeligt se, hvad det handlede om. Der blev blandt andet banket på ruderne ind til den restaurant, vi sad på, og det var tydeligt, hvad der skulle foregå, fortæller Martin Schmidt.

- En af mine kollegaer kom lidt senere til restauranten, og han havde oplevet ude foran, at en gruppe af fans havde spurgt en anden gruppe, om de var FCK’ere. De svarede ”ja, selvfølgelig”, og så blev der nærmest sparket ud efter dem.

Det var billigt sluppet i forhold til andre. Til Ekstra Bladet fortæller en FCK-fan, at der var ”helt vildt mange” Brøndby-fans til stede, og at 20 personer var ”hoppet på” én FCK-tilhænger, der blev revet ud af et selskab. På Twitter florerer der også en video, hvor der uddeles flere spark mod en person, der ligger ned.

- Det var ikke mit umiddelbare indtryk, at alle var danskere. Jeg så i hvert fald fire Brøndby-trøjer i den her gruppe på cirka 50 personer, siger Martin Schmidt.

Dagen derpå fortæller Københavns Vestegns Politi til Ekstra Bladet, at politiet i Dortmund har bedt om assistance.

- Tysk politi har anmodet om, at Københavns Vestegns Politi sendte et par af vores spottere til Dortmund, da der gik forlydender om, at kampen mellem Dortmund og FCK kunne tiltrække Brøndby-fans. Vores folk i Dortmund bekræfter, at det er tilfældet, lyder det i en udtalelse fra Københavns Vestegns Politi.

Både FCK og Brøndby har via deres kommunikationschefer taget skarp afstand fra episoden.

FCK og Dortmund spiller tirsdag klokken 18.45.