Fodbold

Skov Olsen brager ind i top-tre – har fordoblet sin værdi

Andreas Skov Olsen har indtil videre haft et fremragende 2022.

15 millioner euro. Eller hvad der svarer til 112 millioner danske kroner.

Så meget er danske Andreas Skov Olsen nu værd, efter Transfermarkt onsdag har opdateret spillerværdier for fodboldspillere verden over. Det er danskerens højeste værdisætning nogensinde.

Det er et eksempel på, hvor ekstremt hurtigt det kan gå i fodbold

Mads Junker, fodboldekspert hos TV 2 SPORT

Tilbage i januar skiftede Skov Olsen fra Bologna til Clüb Brügge, og dengang havde danskeren en værdi på 48 millioner danske kroner - en værdi, der er steget stødt det seneste halve år.

Nu er Skov Olsen blandt de tre mest værdifulde spillere i den bedste belgiske fodboldrække. Her er han kun overgået af holdkammeraterne Noa Lang, 19 millioner euro (141 millioner danske kroner), og Hans Vanaken, 16 millioner euro (119 millioner danske kroner).

Et afgørende skifte

Skiftet fra Italien til Belgien har været vitalt for den danske landsholdsspiller, vurderer TV 2 SPORTs fodboldekspert Mads Junker.

- Han skiftede i januar fra en næsten udsigtsløs position.

- Det er både et eksempel på, hvor ekstremt hurtigt det kan gå i fodbold, og hvad der kan ske, når man går et skridt ned til det rigtige niveau.

En vigtig sæson

Mens første halvdel af 2022 har været med stor succes for Andreas Skov Olsen, så venter der ligeledes en vigtig periode for danskeren.

- Først og fremmest skal han nok fokusere på at spille så godt, at han kommer til VM. Det kommer han så. Men derfra er det da naturligt, at man fra januar, afhængigt af hvordan VM går, eller til næste sæson kigger fremad. Han er i en klub, hvor de gerne vil sælge spillere, og det er en klub, der sælger opad.

Andreas Skov Olsens værdistigning

  • 28. december 2021 (Bologna) - værdi på 6,5 millioner euro (48 millioner danske kroner)

28. januar skifter Andreas Skov Olsen fra Bologna til Club Brügge

  • 12. april 2022 (Club Brügge) - værdi på 10 millioner euro (74 millioner danske kroner)
  • 26. maj 2022 (Club Brügge) - værdi på 12 millioner euro (89 millioner danske kroner)
  • 7. september 2022 (Club Brügge) - værdi på 15 millioner euro (112 millioner danske kroner)

Kilde: Transfermarkt

- Han skal have is nok i maven til at udvikle sig det her halve eller hele år, men scorer han tre mål ved VM i Qatar, så vil det jo være ligesom Damsgaard ved EM-slutrunden i 2021, hvor de store klubber kigger på dig, mener Junker.

Eksperten tilføjer, at når tiden kommer, er det vigtigt for Skov Olsen at skifte ét skridt op fra Club Brügge, så angriberen ikke havner som bænkevarmer for en topklub i Serie A eller Premier League.

Skov Olsen har inden onsdagens Champions League-kamp mod Bayer Leverkusen spillet 25 kampe for sin belgiske arbejdsgiver, og her har danskeren kvitteret med 11 mål og 11 assists. Til sammenligning scorede han 3 mål i 71 kampe for Bologna.

Den danske landsholdsspiller har ligeledes indledt denne sæson på fornem vis. I otte kampe er det blevet til fem mål og to assists for Skov Olsen.

I Clüb Brugge spiller Andreas Skov Olsen sammen med landsmanden Casper Nielsen, der i øjeblikket også oplever sin højeste værdisætning nogensinde med 41 millioner danske kroner. Begge to er i startopstillingen onsdag aften, når Club Brügge møder Bayer Leverkusen i Champions League.