Fodbold

Al fodbold i England udsat i weekenden

Tiltaget sker for at markere dronning Elizabeths død.

Hele 7. spillerunde i den engelske Premier League er blevet udsat som følge af dronning Elizabeths død.

Desuden vil der ikke blive spillet fodbold i nogen af de øvrige engelske fodboldrækker i denne weekend. Det gælder både Women's Super League og til de laveste serierækker.

Det sker for at ære dronningens ekstraordinære liv og bidrag til nationen og i respekt for hendes person.

Sådan lyder det fra Premier League og Det Engelske Fodboldforbund (FA).

- Vi og vores klubber vil gerne hylde Hendes Majestæts lange og urokkelige tjeneste til vores land, udtaler Premier League-direktør Richard Masters, der uddyber:

- Som vores længst siddende monark har hun været en inspiration og efterlader sig en utrolig arv efter et liv med dedikation.

- Dette er en enormt trist tid for ikke kun nationen, men også for de millioner af mennesker rundt om i verden, der beundrede hende, og vi slutter os sammen med alle dem, der sørger over hendes bortgang.

Kamptidspunkter endnu ukendt

Blandt de udsatte Premier-League kampe er topbraget mellem Manchester City og Tottenham, der henholdsvis ligger nummer to og tre i tabellen.

Det er endnu uvist, hvornår de ti Premier League-kampe skal spilles.

- Yderligere oplysninger vedrørende Premier League-kampe i sørgeperioden vil blive givet senere, lyder det i meddelelsen.

På grund af den kommende VM-slutrunde i fodbold i Qatar til november og december er den internationale fodboldkalender dog i forvejen fyldt godt op.

Efter planen skulle 7. spillerunde i Premier League afvikles fra lørdag 10. september til mandag 12. september.

Dronning Elizabeth døde torsdag eftermiddag 96 år gammel.