Fodbold

- Der er noget, der er galt med holdet, erkender FCM-profil

FC Midtjyllands stribe af sløje resultater er i høj grad spillernes ansvar, mener profilen Gustav Isaksen.

Ambitionerne rækker til langt mere, end det som FC Midtjylland har leveret siden sæsonstarten.

Torsdag aften måtte midtjyderne endnu en gang gå slukøret fra banen, efter de i store perioder blev udspillet af østrigske Sturm Graz i Europa League.

Det er fodbold, når det er mærkeligst

Erik Sviatchenko

En præstation, der mindede profilen Gustav Isaksen om, at det ikke spiller i øjeblikket.

- Der er noget, der er galt med holdet.

- Der er et eller andet, der er galt lige nu, og det handler om os spillere, sagde den 21-årige kantspiller ærligt efter nederlaget, der nemt kunne have været på mere end det ene mål, de tabte med.

For i de første 45 minutter blev FC Midtjylland kørt rundt af et særdeles velspillende hjemmehold, der væltede sig i chancer.

Sturm Graz' Emmanuel Emegha scorede kampens enlige mål allerede efter otte minutter, men midtjyderne skulle prise sig lykkelige for, at der ikke var scoret mere inden pausen.

"Vi er selvfølgelig blevet skilt ad af træneren"

Anderledes positivt så det ud i begyndelsen af 2. halvleg.

FC Midtjylland kom ud med en helt anden energi og spillede sig frem til flere muligheder på østrigernes banehalvdel.

Det var anden kamp i træk, at FC Midtjylland først fandt spillet efter pausen.

I weekenden var det AaB, der udnyttede en ringe FCM-start til at vinde 2-0 i Herning. En situation, som anfører Erik Sviatchenko har svært ved at forklare.

- Vi er selvfølgelig blevet skilt ad af træneren i pausen. Det gør man jo ikke inden en kamp. Der har man positive briller på. Det er bare ærgerligt, at det skal være sådan, for vi ved jo godt, at vi skal have brystet højt, og vi skal have attitude, når vi kommer ud til kampene.

- Vi formår bare ikke at køre det ind i hinandens hoveder, selvom vi ikke snakker om andet. Det er fodbold, når det er mærkeligst, at vi ikke formår at få de ting, vi snakker om, udført, siger Sviatchenko.

FC Midtjylland har i det store hele haft en turbulent sæsonstart, efter Bo Henriksen i august blev fyret som cheftræner.

Det starter med spillerne

Albert Capellas er kommet til fra FC Barcelona, men det er ikke altid, at effekten af et trænerskift kan måles fra dag ét.

- Det er selvfølgelig en lang og sej rejse i forhold til at skabe succes. Det tager rigtig, rigtig lang tid. Man kan bryde noget ned meget hurtigt, men det tager lang tid at bygge op, og vi er i gang med at bygge op, og så kommer der nogle gange nogle udfordringer, siger Erik Sviatchenko.

Midtjyderne kommer ikke til at få mange timer på træningsbanen, inden de skal i kamp igen. Allerede på søndag venter FC Nordsjælland, inden de om seks dage står over for Lazio i Europa League.

To kampe, de skal bruge til at vise, hvad FCM-holdet er bygget af, siger Gustav Isaksen.

- Vi skal have vendt skuden, og det starter ved, at vi spillere kan levere en god indsats fra første minut, så vi ikke skal have en skideballe, før vi kommer tilbage.

Europa League Grp. F

Europa League Grp. F
PositionHoldnavnKVUTFI+/-P
16222139+48
26222128+48
36222911-28
46222410-68