Fodbold

- Det smadrer vores liv, siger sur Hjulmand

Landstræner Kasper Hjulmand mener, at de sociale medier bare burde lukkes ned.

Landsholdsspilleren Joachim Andersen er blot én af mange, mange, mange tusinde fodboldspillere, der har været offer for hadbeskeder på de sociale medier.

Den danske Crystal Palace-profil delte i sidste måned 17 stories med 17 forskellige eksempler på, hvordan han blev svinet til efter en kamp mod Liverpool.

På tirsdagens landsholdspressemøde blev Kasper Hjulmand forholdt den episode, men satte også lidt mere generelle ord på problematikken.

- Det er et kæmpe problem for os alle sammen, at de sociale medier smadrer vores liv. Vi skulle bare lukke hele banden ned. Medierne bruger også meget tid på at referere til de sociale medier i dækningen, men det er ikke virkeligheden.

- Sociale medier er ikke virkeligheden. Det er et stort problem for vores unge, og det er et stort problem for de børn, som vokser op med det, fordi de er så påvirket af det, siger han på pressemødet ifølge bold.dk.

300-400 hadbeskeder på én gang

Joachim Andersen modtog efter kampen den 15. august beskeder fra nær og fjern. På dansk, norsk og engelsk fra profiler fra mange forskellige nationer.

Joachim Andersen valgte ikke at anonymisere de forskellige profiler, men herunder medfølger et par anonymiseret eksempler på, hvad folk skrev til den danske forsvarsprofil efter kampen i august:

- Fuck dig. Jeg vil dræbe dig og din familie, skrev en russisk bruger.

- Så du råber mod, skubber til og peger mod folk, men falder som en lille kælling, når de vender sig om og står op mod dig? Hvor er du barnlig. Du falder som en lille kælling. Du skal ikke spille stor, når du bare falder som den lille rotte, du er, skrev en engelsk bruger.

- Din store, dumme idiot. Skam dig. Din store taber, skrev en dansk bruger.

Dansker lagde sig fladt ned

TV 2 SPORT henvendte sig tilbage i august til flere af brugerne, hvoraf en enkelt gerne ville forklare, hvorfor han havde skrevet til Joachim Andersen.

Danskeren, der ønskede at være anonym, men som TV 2 er bekendt med, var ked af den besked, han sendte til Premier League-spilleren. Det fortalte han dengang:

- Det tog over for mig, og jeg lod mig rive med af mine følelser, hvilket var yderst uacceptabelt, og jeg fortryder det rigtig meget.

- Med det sagt, så føler jeg også, at jeg i min besked, sammenlignet med de andre, som Joachim lagde ud på Instagram, holdt bolden på egen banehalvdel.

- Jeg går ikke ind for at skrive sådanne beskeder, men dødstrusler kommer jeg ALDRIG til at skrive. Og derfor føler jeg også, at det er meget mærkeligt, at min vrede, men kun holdningsfyldte besked kommer i samme bås som de andre dødstrusler.

- Det er dog stadig en meget uacceptabel opførsel af mig. Jeg har slettet min besked og skrevet en lang undskyldning til Joachim, og så har jeg bestemt lært af min fejl. Jeg vil gerne være med til at sætte fokus på dette emne, lød forklaringen fra brugeren til TV 2 SPORT.

Joachim Andersen var blandt de spillere, Kasper Hjulmand tirsdag udtog til landsholdet. Danmark spiller to afgørende Nations League-kampe mod Kroatien og Frankrig henholdsvis den 22. og 25. september.