Nations League

Hjulmand sætter ord på fravalgt Celtic-profil

21-årige Matt O'Riley, der storspiller i skotske Celtic, er blevet udtaget til det danske U21-landshold.

Med danske øjne er der ét nøgleord for landsholdsfodbolden her i september: Kroatien.

A-landsholdet kan med en sejr over Kroatien vinde Nations League-gruppespillet og avancere til Final 4, mens U21-landsholdet har to playoffkampe mod Kroatien om en plads ved den kommende EM-slutrunde.

Altså tre opgør mellem Danmark og Kroatien med enorm betydning. A-landsholdet kommer i første række, og derfor er den U21-aktuelle profil Rasmus Højlund valgt til Hjulmands trup. Det er Celtic-profilen Matt O'Riley dog ikke. En beslutning, som landstræner Kasper Hjulmand sætter ord på:

- Der er ikke tid til at se nogen som helst an. Vi skal vinde kampene. Vi er i en gruppefinale, og det handler om at vinde. I det øjeblik, der er en U21-spiller, der er i spil til sådan en kamp, så er han udtaget med os på A-landsholdet.

Med andre ord er det lysende talent altså ikke 100 procent køreklar til det største landshold endnu.

- Så Matt O’Riley var ikke i spil til den her kamp. Og det giver meget bedre mening for Matt, og hans muligheder for at komme med til VM, at han spiller en god kamp for U21 mod Kroatien.

- Så det handler om spilletid, og det handler om at gøre det bedste for spillerne og A-landsholdet, men hvis vi mener, vi kan bruge ham hos os, så er det det, vi gør, for Jesper Sørensen (U21-landstræner, red.) er fantastisk at arbejde med på den front.

UEFA Nations League A Grp. 1

UEFA Nations League A Grp. 1
PositionHoldnavnKVUTFI+/-P
1641186+213
2640295+412
3612357-25
46114610-44

21-årige O'Riley har i denne sæson brilleret med fem assists i seks kampe for sin skotske klub, hvor han også har spillet Champions League-fodbold mod Real Madrid.

Midtbaneprofilen var ligeledes en vigtig brik i Celtics mesterskab i fjor, hvor han efter sit vinterskifte var involveret i 6 mål i 16 kampe.

De danske landsholdskampe i september:

  • 22/9: A-landsholdet mod Kroatien i Nations League
  • 23/9: U21-landsholdet mod Kroatien i EM-kvalen
  • 25/9: A-landsholdet mod Frankrig i Nations League
  • 27/9: U21-landsholdet mod Kroatien i EM-kvalen

Se al landsholdsfodbolden på TV 2's platform.