Nations League

Komet kan være Hjulmands store dilemma, vurderer ekspert

TV 2 SPORTs fodboldekspert Morten Bruun vurderer, at Kasper Hjulmand har haft svært ved at beslutte, om Rasmus Højlund skal udtages til landsholdet.

Se tirsdagens landsholdsudtagelse direkte på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY fra klokken 13.00.

A-landsholdet eller U21-landsholdet?

Normalt ville ingen være i tvivl. Førstnævnte er det ypperste i nationalt sammenhæng, og det er utvivlsomt det, der er vigtigst, så beslutningen vil som regel være ligetil.

Men i Rasmus Højlunds tilfælde er det måske ikke helt så nemt.

For skal den 19-årige angriber udtages til U21-landsholdets to vigtige playoff-kampe mod Kroatien, eller skal han blive en del af A-landsholdet, når Kasper Hjulmand tirsdag udtager sit hold til Nations League-kampene mod Kroatien og Frankrig?

- Det er da et vist dilemma, siger TV 2 SPORTs fodboldekspert Morten Bruun.

Rasmus Højlund har på det seneste været en del af U21-landsholdet, men i takt med at han har imponeret stort i østrigske Sturm Graz og nu gør det samme i italienske Atalanta, banker han i dén grad på til en plads på A-landsholdet.

Vil Hjulmand tilgodese U21-landsholdet?

Dilemmaet består i, at der med kun to måneder til VM er et tidspres, hvis han skal nå at blive en del af A-landsholdet, men på den anden side skal U21-landsholdet spille for at komme med til EM næste sommer.

- Den eneste mulighed, man har for at se ham an i træningen, er jo, hvis han bliver udtaget, men han er jo også et trumfkort for U21-landsholdet, der skal spille to helt vildt vigtige kampe.

- Det er sgu et dilemma. Jeg er spændt på at se, hvor meget man vil tilgodese U21-landsholdet, siger Morten Bruun.

Rasmus Højlund skiftede i januar fra FC København til Sturm Graz, men efter bare et halvt år havde han præsteret på et niveau, der fik Atalanta til at betale et stort millionbeløb for angriberen.

Regner ikke med Højlund i startopstillingen

Men selvom han formentlig allerede har fanget Kasper Hjulmands interesse, og det kan blive vigtigt at være med til den forestående samling, kan Morten Bruun godt se en idé i at lade ham få to kampe mere med det ældste ungdomslandshold.

- For mig at se er Kasper Hjulmand jo en mand, der har blik for helheden.

- Hvis Højlund bliver udtaget til A-holdet kan det jo sagtens være, at han ikke får spilletid. For hvis Danmark taber nede i Kroatien, skal vi jo have et resultat mod Frankrig, så det er jo to kampe, der er ret betydningsfulde for A-landsholdet. Vi kan vel ikke regne med, at Højlund kan gå direkte ind i startopstillingen.

Rasmus Højlund har i alt spillet tre kampe for U21-landsholdet, hvor det dog endnu ikke er blevet til mål. Tidligere har han været en del af U19-landsholdet.

I sin tid i Sturm Graz nåede Højlund at score 10 mål, mens han i Atalanta har scoret et enkelt siden ankomsten.