Fodbold

Lewandowski var tilbage i Bayern - og det gik ikke som ønsket

Danske Andreas Christensen startede inde, da Barcelona tabte til Bayern München i Champions League.

Robert Lewandowski var tirsdag aften tilbage på Allianz Arena i Bayern for første gang siden skiftet til Spanien.

Den polske stjerneangriber fik dog ikke det ønskede gensyn, da Barcelona var på besøg og tabte til tyskerne i Champions League.

Lewandowski brændte sågar en rigtig stor chance i kampens første halvleg, hvor Barcelona ellers i store dele var det bedste hold på banen.

Bayern München vs. Barcelona
2-0
FT
  1. 50' MålLucas HernándezAssist: Joshua Kimmich
  2. 54' MålLeroy SanéAssist: Jamal Musiala

Sådan forløb kampen

Af Ritzau

Lewandowski kunne ellers selv have sørget for, at udfaldet blev anderledes. Efter lidt mere end et kvarters spil havde han en enorm chance, men overplacerede sit skud, da han var alene med Manuel Neuer.

Den episode var meget symptomatisk for de situationer, hvor Lewandowski kunne være blevet afgørende, men hvor den sidste kvalitet manglede.

De fleste tilskuere tog pænt imod polakken, og inden opgøret uddelte han også krammere til sine tidligere holdkammerater.

Sydtyskerne afgjorde storkampen på fire gode minutter i begyndelsen af anden halvleg.

Først gjorde Lucas Hernández det til 1-0 på et kraftfuldt hovedstødsmål fem minutter inde i anden halvleg efter et perfekt hjørnespark fra Joshua Kimmich.

Fire minutter senere løb Leroy Sané igennem Barcelonas forsvar og prikkede bolden forbi Marc-André ter Stegen.

Barcelona og Lewandowski havde indtil da ellers haft en stribe gode muligheder. Efterfølgende pressede spanierne også på for en reducering, men enten var stolpen eller Manuel Neuer i vejen.

Tidligere onsdag var Inter i aktion i samme gruppe og snuppede en pligtsejr ude over Viktoria Plzen. Italienerne vandt med 2-0 efter at have været spilstyrende gennem næsten hele opgøret.

Edin Dzeko og Denzel Dumfries scorede på hver sin side af pausen. Den sidste halve time var Inter en mand i overtal efter et direkte rødt kort til Pavel Bucha for en svinsk tackling.

Mens Bayern München har maksimumpoint, seks point, har både Barcelona og Inter tre point efter to ud af gruppespillets seks runder.