Nations League

Vraget af Hjulmand: - Jeg sender tanker til ham

Jannik Vestergaard har nærmest ikke spillet for Premier League-klubben Leicester City i otte måneder, og det koster nu hans plads på landsholdet.

Ét markant navn var udeladt, da landstræner Kasper Hjulmand tirsdag udtog sin trup til de kommende kampe i Nations League.

Forsvarsspilleren Jannik Vestergaard, der spillede en stor rolle under EM sidste sommer, bliver nemlig ikke en del af Hjulmands sidste landsholdstrup, inden VM-holdet skal sættes senere på året.

- Jeg sender virkelig nogle tanker til Jannik, for han er vigtig for holdet på og uden for banen. Han er en rigtig god spiller, og jeg er super glad for ham, MEN ..., forklarer Kasper Hjulmand til TV 2 SPORT og tilføjer:

- Man kan ikke spille for landsholdet, hvis man ikke i det mindste har spillet nogle kampe i de seneste otte måneder. Så det er vigtigt, at han forhåbentlig får noget spilletid.

Mangel på spilletid

I denne sæson har Vestergaard kun spillet en enkelt pokalkamp for sin klub, Leicester City, mens han slet ikke har været i kamptruppen til de første seks Premier League-kampe.

Dermed fortsætter tendenserne fra sidste sæson, hvor Leicester-manager Brendan Rodgers sjældent brugte danskeren, hvorfor det kun er blevet til få klubkampe i hele 2022.

Og det er skidt nyt for den danske landstræner, der selvsagt foretrækker en forsvarsspiller i kampform.

- Jeg håber jo virkelig, at man i Leicester finder ud af, at man måske kan løse nogle af forsvarsproblemerne ved at bruge Jannik. Han er en dygtig spiller, og vi tror meget på ham, men man kan jo ikke spille mod Kroatien, Frankrig (Nations League-kampene, red.) og så videre, hvis man ikke har nogle kampe i benene, siger Hjulmand, der dog ikke vil sætte antal på, hvor meget spilletid det kræver at være med.

- Det er der ingen regler for. Men det er jo en lang periode nu, hvor han ikke har spillet kampe ud over en pokalkamp. Jeg håber på, at han kommer i spil fra nu af og frem mod VM.

Vestergaard i tankerne

Kasper Hjulmand udtog i denne omgang kun fire midtstoppere til de kommende landskampe mod Kroatien og Frankrig, men han gjorde det også klart, at han forventer at tage fem af slagsen med til VM.

- Angående den femte stopper tænker jeg stadigvæk meget på Jannik, der har været en fantastisk spiller for os i al den tid, jeg har været med. Han har gjort det rigtig, rigtig godt. I min verden er han havnet uforskyldt i den situation, han er i.

- Jeg håber virkelig, at der sker noget. En ekstra tanke til Jannik herfra, gentog Kasper Hjulmand flere gange i forbindelse med tirsdagens landsholdsudtagelse.

Nu bliver det alvor

Det var også med ovenstående i baghovedet, at landstræneren ved den seneste samling i juni valgte at udtage Jannik Vestergaard til fire Nations League-kampene, selvom situationen dengang var nærmest identisk.

- Jannik er fysisk klar, men har ikke fået lov til at spille i Leicester. Det har ikke bare været lige op til denne samling, men i hele 2022. Vi tog ham med i juni, selvom han ikke havde spillet så meget, og han gjorde alt, hvad han kunne. Han knoklede og kæmpede for at komme med, og han gjorde en god figur.

Nu er det dog ikke længere nok, hvis Vestergaard vil i spil til VM i Qatar.

Ifølge flere lokale medier i Leicester havde Jannik Vestergaard chancen for at skifte klub i sommer, men manager Brendan Rogers har fortalt, at danskeren afviste tilbuddet for at blive i klubben og kæmpe for sin plads.