Fodbold

- Det bliver en kæmpe gevinst, siger Steinlein

Der er ingen tvivl hos FC Midtjylland-direktør: Holdets satsning i Brasilien skal nok give pote, selvom det store salg endnu er udeblevet.

FC Midtjylland-direktør havde mandag inviteret KANT-redaktionen til et nydeligt lokale i MCH Arena med panoramaudsigt til banen, hvor FC Midtjylland har haft gevaldigt store problemer med at skrabe point sammen.

Blot et enkelt point er det blevet til i fire Superliga-kampe i denne sæson.

Her fik de sig blandt andet en snak om et land, hvor FC Midtjylland de seneste år hyppigt har hentet spillere fra.

For at finde stedet skal vi ikke længere – som tidligere – kun en tur til Afrika og det mest befolkningsrige land, Nigeria, men også sætte kurs mod Sydamerikas største land, Brasilien.

- Jeg tror, at Brasilien bliver en kæmpe gevinst for FC Midtjylland, siger direktør Claus Steinlein.

Satser massivt på området

Han er overbevist om, at ”FC Midtjylland kan finde noget helt ekstraordinært derude”.

Holdet fra Heden har hentet 8 spillere fra den brasiliansk fodbold siden 2017, men selvom man henter spillere fra sambaboldens hjemland, der har tradition for at spytte kvalitetsspillere ud, er det ikke ensbetydende med, at der er garanti for succes, indrømmer Steinlein.

Det er dog ikke noget, der får købmanden til at trykke på bremsen.

- Det er et område, vi satser massivt på, og som vi bliver endnu dygtigere på – og måske kan finde talenterne tidligere, så vi kan få dem ind i en lidt tidligere alder, siger Steinlein og tilføjer:

- Jeg garanterer, at vi bliver ved med at arbejde med projektet, og forhåbentlig om ti år, når vi mødes her igen, vil man sige: "Brasilianere er en del af FC Midtjylland-familien og en del af fortællingen".

Tolk og cheftræner hjælper brasilianerne

Arbejdet for Steinlein og kompagni slutter ikke, så snart handlen med en brasiliansk klub er på plads. FC Midtjylland gør nemlig meget for at integrere brasilianerne.

Derfor har de ansat en brasiliansk tolk, og derudover kan klubbens nye spanske cheftræner, Albert Capellas, tale med dem, hvilket Claus Steinlein kalder for ”en sidegevinst”.

Det store brasilianske salg er endnu udeblevet, men FC Midtjylland-direktøren er ikke bekymret. Det skal nok komme, og han taler særligt om Evander, der ”har fortjent et stort skifte”. Det kræver dog et større millionbeløb, påpeger Steinlein.