Fodbold

- Det kan ikke undgås, siger landsholdskomet om stor drøm

Når man er en del af Kasper Hjulmands sidste landsholdssamling inden verdensmesterskaberne, er det svært ikke at drømme sig med i VM-truppen.

Rasmus Højlund havde ikke regnet med at være A-landsholdsspiller allerede som 19-årig, men nu lever han drengedrømmen.

Og han er kommet for at blive. Blive på det landshold, Kasper Hjulmand tirsdag udtog ham til forud for de afgørende Nations League-kampe.

- Jeg er ikke bare tilfreds med en A-landsholdsudtagelse. Nu vil jeg gerne endnu tættere på holdet og komme ind og møde de her mennesker og forhåbentlig blive en etableret A-landsholdsspiller. Det kunne være målet, siger Rasmus Højlund til TV 2 SPORT.

Den tidligere FC København-spiller blev i denne sæson købt af Atalanta fra Sturm Graz for over 100 millioner kroner.

Holder benene på jorden

Allerede i sin anden kamp for Serie A-topholdet scorede han. Det kunne han også godt tænke sig at gøre på landsholdet. Han er dog opmærksom på, at han fortsat er ung, og at det hele er gået meget stærkt.

- Der er en masse fokus på mig, men jeg holder benene godt på jorden. Jeg er en fornuftig fyr og er godt opdraget hjemmefra. Så det er ikke noget, der stiger mig til hovedet, men man kan selvfølgelig ikke lade være med at sidde med et stort smil, når landstræneren råber ens navn op på pressemødet, siger Højlund.

Selvom han er god til at holde benene på jorden, er hans drømme store og ambitioner høje.

VM-drømmen svær at komme udenom

Om få måneder er der VM i fodbold, og når man er en del af Kasper Hjulmands sidste samling, er det svært ikke at drømme sig med til den ultimative turnering for landshold.

- Det kan det vel ikke helt undgås, når man nu er kommet med og skal snuse til det. Så ja, helt sikkert. Det kunne også være en drengedrøm at komme med, siger Højlund og tilføjer:

- Det er ikke noget, jeg sidder og bruger min hverdag på at tænke på det, men det er noget, der kommer med hårdt arbejde, gode minutter, kampe og forhåbentlig også en masse mål i Serie A, og så må Hjulmand og kompagni tage stilling til det, når det engang er, siger Højlund.

Mulighed for spilletid, siger Hjulmand

Den 19-årige angriber kan få A-landsholdsdebut torsdag den 22. september på udebane mod Kroatien. Og det er der en realistisk mulighed for, hvis man spørger landstræneren.

- Når vi tager Rasmus med, er det, fordi der er en mulighed for, at han kan komme i spil, siger Kasper Hjulmand.

Tre dage senere er Frankrig på besøg i Parken.