Fodbold

- Han er et fyrtårn for holdet, siger Hjulmand

Simon Kjær er fit for fight og klar til de kommende kampe mod Kroatien og Frankrig i Nations League.

Den danske landsholdskaptajn, Simon Kjær, er omsider til Kasper Hjulmands disposition, efter en drilsk knæskade har holdt ham ude af spil siden december.

AC Milan-spilleren er også på Hjulmands holdkort til de kommende Nations League-kampe, og landstræneren glæder sig over at have sin talisman tilbage i truppen.

- Det er utroligt vigtigt at have Simon med igen. Han er en fantastisk anfører og spiller, og han er samtidig et støttepunkt i vores spil. Han er også en stor hjælp for mig undervejs i kampene, når jeg vil lave nogle taktiske ændringer, siger Hjulmand.

- Han er også god udenfor banen, hvor han er et slags fyrtårn for holdet.

Kjær missede de seneste to landsholdssamlinger grundet sin skade. I denne sæson har forsvarsspilleren været i spil for AC Milan i de tre seneste opgør.

Sundt at savne fodbolden

TV 2 SPORTs fodboldekspert Mads Junker spår, at Kjærs ufrivillige pause også kan have haft en positiv indflydelse på danskerens fodboldglæde.

- Jeg tror, vi kommer til at se en sindssygt ærgerrig Simon Kjær. Han er altid ærgerrig og garant for vilje og en god indsats.

- Når man har været ude så længe, som han har, lærer man noget enormt vigtigt – nemlig at savne fodbolden. Efter så lang en pause, kan have opdaget, hvor meget han faktisk elsker at spille fodbold. Det kan man som spiller være tilbøjelig til at misse, når man spiller hver eneste uge og går fra den ene store oplevelse til den næste.

Mens AC Milan blev italienske mestre, og det danske landshold viste storspil, måtte Kjær se med fra bænken.

- Vi så det også i Christian Eriksens tilfælde, efter han var væk fra landsholdet i en længere periode, at han viste en næsten genopfunden spillelyst. Selv i en relativt sen alder. Det samme så vi fra Martin Braithwaite, da han kom tilbage efter en længerevarende skade.

- Det viser, hvor stor betydning det kan have for din spillelyst, at du får et afbræk. Alt det, du laver i din hverdag som fodboldspiller, som til tider kan være kedeligt, kan man komme til at savne, når det bliver taget fra en.

Du kan følge Kjærs comeback, når Danmark møder henholdsvis Kroatien og Frankrig d. 22.- og 25. september på TV 2 og TV 2 PLAY.

UEFA Nations League A Grp. 1

UEFA Nations League A Grp. 1
PositionHoldnavnKVUTFI+/-P
1641186+213
2640295+412
3612357-25
46114610-44