Fodbold

- Jeg bliver arrig og ærgerlig, siger Hjulmand om uro

Det skal være trygt at se fodboldkampe på stadion, og man kan godt være gode rivaler, mener Kasper Hjulmand.

Landstræner Kasper Hjulmand har svært ved at forstå, at rivaliserende danske fans ikke kan opføre sig ordentligt.

- Jeg bliver arrig og ærgerlig. Jeg var på San Siro og se et derby mellem Milan og Inter. Det foregik med kanon stemning, men i god ro og orden.

- Der var ingen problemer, efter hvad jeg ved, og der var masser af familier. Jeg har ikke hørt om, at man skal passe på at komme til sådan et derby, siger Hjulmand.

Kommentaren kommer ovenpå en tid, hvor flere fodboldkampe er blevet overskygget af ballade uden for banen.

For en uge siden sendte FCK- og Dortmund-fans romerlys efter hinanden på tribunerne før en Champions League-kamp, og der blev også affyret romerlys og kanonslag under kampen.

Hooligans med tilknytning til Brøndby var rejst hele vejen til Dortmund for at tage del i balladen.

Forstår ikke hadet

Hjulmands oplevelse af stemningen i Italien står i skærende kontrast til derbyer mellem FCK og Brøndby i den hjemlige andedam.

- Jeg har ikke forstået det der had, og at det går ud på at slå løs på hinanden. Jeg kan godt forstå, at der er rivalisering og alle de ting. Men det er ikke godt for dansk fodbold, at vi viser det ansigt. Så jeg bliver ked af det.

- Hvor ærgerligt er det, at der lige pludselig ikke er nogle udebanefans til vores derbys?, siger Hjulmand.

Til landskampe i Parken har der været meldinger om, at det kan være utrygt at være til stede på visse dele af tribunerne.

Hjulmand fremhæver dog netop landsholdsfodbold som stedet, hvor det skal være trygt at komme.

- Jeg håber virkelig, at landsholdsfodbold bliver ved med at være en fest for alle.

- Vi er kendt for at opføre os ordentligt. Jeg håber på, at man komme i Parken og være tryg, og at de danske roligans kan tage rundt i verden og vise, hvem vi er på en positiv måde.

- Man kan godt rivalisere og stadig opføre sig ordentligt. Jeg bryder mig ikke om de følelser og den vold, der følger med. Det er ikke godt for nogen, siger Hjulmand.