Fodbold

FCM drev gæk med italiensk storhold

Lazio måtte forlade Herning med et stort nederlag i torsdagens Europa League-opgør.

FC Midtjylland vandt 5-1 over Lazio torsdag aften. Tyg lige lidt på den. 5-1! Over et storhold fra Serie A med verdensstjerner som Ciro Immobile, Pedro og Sergej Milinkovic-Savic.

De danske vicemestre har haft en svær sæsonstart, men i Europa League mod Lazio blev det i den grad forløst under den nye træner Albert Capellas.

Særligt Gustav Isaksen var en fryd for øjet på Heden torsdag aften, hvor han var involveret i det hele. Læs mere om hans præstation her, hvor han bliver rost til skyerne af Morten Bruun.

FC Midtjylland vs. Lazio
5-1
FT
  1. 26' MålPaulinhoAssist: Evander Ferreira
  2. 30' MålSory KabaAssist: Anders Dreyer
  3. 52' MålEvander FerreiraStraffespark
  4. 57' MålSergej Milinkovic-SavicAssist: Ciro Immobile
  5. 67' MålGustav IsaksenAssist: Evander Ferreira
  6. 72' MålErik SviatchenkoAssist: Evander Ferreira

Sådan forløb kampen

Af Ritzau

Gruppe F er nu helt lige, da alle hold har tre point efter to runder. Østrigske Sturm Graz og hollandske Feyenoord er de to andre hold i puljen.

FCM var uhyre effektive på omstillinger, når bolden blev erobret, og det resulterede i to mål til midtjyderne inden for fem minutter midt i første halvleg.

Først var det venstrebacken Paulinho, der stod godt placeret i feltet efter en stor chance til FCM, og bagefter udnyttede angriberen Sory Kaba en stor Lazio-fejl i forsvaret.

Fem minutter inde i anden halvleg blev glæden endnu større for midtjyderne, da offensivprofilen Evander iskoldt sendte et straffespark ind til 3-0.

Kort efter fik gæsternes indskiftede stjernespiller Sergej Milinkovic-Savic reduceret med et afrettet langskud.

Det skulle dog også blive til 4-1 for FCM, da en af kampens bedste spillere Gustav Isaksen scorede på en retur efter et brændt straffespark fra Evander.

Med omkring 20 minutter igen ville FCM-anfører Erik Sviatchenko også lege med, da han scorede til slutstillingen 5-1 efter et indlæg.