Reagerer på fansenes tilråb: - Jeg er et menneske, jeg har også følelser

Flere FCK-fans kræver cheftræner Jess Thorups afgang efter en historisk dårlig sæsonstart med bare fire sejre i ti superligakampe.

- Thorup raus (ud, red.), Thorup raus, Thorup raus.

Mange FCK-fans ytrede deres utilfredshed med FCK's cheftræner Jess Thorup efter københavnernes 1-2-nederlag til FC Midtjylland søndag.

Det var FCK's sjette nederlag i denne superligasæson, så ved indgangen til landskampsterminen ligger de danske mestre på 9.-pladsen i landets bedste fodboldrække med 12 point for 10 kampe.

I et interview med TV3 Sport erkender Jess Thorup, at fansenes tilråb mod ham påvirker ham.

- Jo, jo. Det har jeg også sagt. Jeg er et menneske, så selvfølgelig har jeg også følelser. Det betyder da noget for mig, men jeg kan ikke gøre noget ved det. Jeg kan ikke kontrollere andres holdninger og meninger. Dem må de jo have. Det kan jeg ikke gøre noget ved.

- Jeg forsøger at passe mit arbejde, og i dag (søndag, red.) fik vi desværre ikke den sejr, vi alle sammen havde håbet på, og det er jeg selvfølgelig ked af, og jeg forstår deres skuffelse, siger FCK-cheftræneren.

"Der er ingen garantier i fodbold"

Også hos Peter Christiansen, der har ansvaret for den sportslige afdeling i FCK, er der forståelse for fansenes utilfredshed.

Det er forfærdeligt at se, at vores træner får så meget kritik

Carlos Zeca, fodboldspiller

På et spørgsmål om tilliden til Jess Thorup er blevet mindre efter nederlaget til FCM, svarer sportsdirektøren følgende:

- Der er ingen garantier i fodbold. Det er der ikke for mig, det er der heller ikke for dig (journalisten, red.) omkring din jobsituation, går jeg ud fra. Sådan er det jo. Vi lever i en verden, der er en præstationsverden, hvor man skal lave resultater og gode præstationer. Den verden forstår vi alle, og de mekanismer, der er omkring det, forstår vi også, siger Peter Christiansen til TV3 Sport.

Zeca har det skidt med, at Thorup får meget kritik

FCK-anfører Carlos Zeca mener, at Jess Thorup ikke er den eneste, man kan give skylden for klubbens dårligste sæsonstart nogensinde.

- Det er forfærdeligt at se, at vores træner får så meget kritik, men jeg føler, at han er erfaren nok til at håndtere det på en god måde.

- Vi vil selvfølgelig altid forsøge at gøre det bedste for ham, og vi har stadig tiltro til, at vi kan ændre situationen.

- Han er ikke den eneste, man skal give skylden til. Vi har alle sammen et ansvar, og vi er nødt til at se det hele i et større billede, siger Zeca ifølge Ritzau.

Der er 12 runder tilbage af grundspillet i Superligaen. Kun de seks bedste hold går videre til mesterskabsspillet.

FCK's næste kamp er hjemme i Parken mod AGF 2. oktober.