Fodbold

Dansker sikrede historisk sejr, der fik Berlusconi til tasterne

Christian Gytkjær kom ind fra bænken og blev helten for Monza mod storholdet Juventus.

Det var ikke bare et mål.

Det var et mål, der førte til en historisk sejr. Og tilmed sat ind af en dansker.

Christian Gytkjær sikrede med sin scoring mod Juventus søndag AC Monza sin første sejr i Serie A nogensinde.

- Det er da lidt specielt. Det gør det selvfølgelig ekstra sjovt, siger Gytkjær over telefonen fra det norditalienske.

- Først og fremmest er jeg jo angriber og tænker hele tiden på at score mål, så det var dejligt at komme i gang med målscoringen. Det er begrænset, hvad jeg har fået af spilletid, men nu skiftede vi træner i sidste uge, så det kan være, at han (Raffaele Palladino) har lidt mere tro på det hele, og det passer lidt bedre til mig måske.

- Så det var dejligt at starte sådan her ud, og ikke mindst var det en ekstrem vigtig sejr for holdet og en fantastisk måde at komme i gang med pointhøsten på. Så alt i alt en rigtig fed dag, siger Christian Gytkjær, der blev skiftet ind i det 54. minut og slog til 20 minutter senere.

Hurra og endelig en fantastisk kamp og en vigtig sejr

Silvio Berlusconi, AC Monza-ejer

Hans første Serie A-mål.

Ser lyst på de kommende uger efter hård sæsonstart

Sejren på 1-0 har også sendt Monza væk fra sidstepladsen i Italiens bedste fodboldrække. Oprykkerklubben er nu tredjesidst med fire point for syv kampe.

- Vi har et godt hold, men har ikke rigtig fået det til at klappe og fået en dårlig start. Så er det klart, at man hænger lidt med skuffen. Så det var en forløsning at få nogle point og den første sejr. Forhåbentlig kan den avle flere sejre.

- Vi har mødt seks hold fra den øjeblikkelige top-9 i de første syv kampe, så vi har i hvert fald mødt hold, som er kommet godt fra start. Så det kan jo være, at der kommer lidt flere muligheder i de næste kampe for at få flere point, siger Christian Gytkjær.

AC Monza ejes af den tidligere AC Milan-ejer og premierminister i Italien, Silvio Berlusconi. Umiddelbart efter kampen mod Juventus ytrede han sin glæde over sejren.

- Hurra og endelig en fantastisk kamp og en vigtig sejr. Kom så, Monza. Kom så, Italien, skrev Berlusconi på sine sociale medier.

Christian Gytkjær har spillet ni A-landskampe for Danmark og scoret fem mål. Hans seneste landskamp var mod Gibraltar for snart tre år siden.

Serie A

Serie A
PositionHoldnavnKVUTFI+/-P
11513203712+2541
21510322915+1433
315942247+1731
4159332611+1530
51510053422+1230
6158342215+727